Open dag LUMC voor schoolverlaters druk bezocht

Array

LUMCHet LUMC biedt als een van de weinige opleidingsinstituten zorgopleidingsplaatsen aan in de Leidse regio. Ruim 2000 mensen bezochten afgelopen zaterdag deze speciale open dag voor schoolverlaters.

Bij de opleidingsstands konden de geïnteresseerden, naast het halen van informatie, ook ervaren hoe het is om in de gezondheidszorg te werken. Van het meten van de longfunctie, tot het samenstellen van netten voor sterilisatie, van het bekijken van MRI’s tot het hechten en intuberen in de nagebouwde OK: het stond rijen dik.

“Was echt heel interessant. Kreeg de juiste informatie, heel duidelijk, concreet en uitgebreid. Het heeft mij erg geholpen”, was een van de reacties op Facebook. Een mooi compliment voor de ervaren medewerkers die enthousiast vertelden over het leren en werken in het LUMC.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen