Buzz Buddy wint Univé Paludanus Prijs

Het project Buzz Buddy van Stichting Cavent te Oud Beijerland heeft de Univé Paludanus Prijs 2013 gewonnen. Het winnende project zorgt ervoor dat een aantal cliënten met een verstandelijke beperking zelfstandig reist met behulp van een tracker met GPS-functie en niet meer met speciaal vervoer of begeleider. De Univé Paludanus Prijs bestaat uit een film over het project, een onderscheiding en een geldbedrag van 10.000 euro. De prijs werd vrijdag 24 januari uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Vianen.

Buzz Buddy van Stichting Cavent te Oud Beijerland
Een aantal cliënten met een verstandelijke beperking van Stichting Cavent reisden voorheen met een speciaal busje of taxi of met een begeleider. Het project Buzz Buddy houdt in dat een aantal cliënten zelfstandig reist met behulp van een tracker met GPS-functie. De tracker bevat een voorgeprogrammeerd telefoonnummer met alarmknop waarmee hulp ingeroepen kan worden door de cliënt. Begeleiders en familieleden kunnen inloggen in een webportal en zien waar de cliënt zich bevindt. Het zelfstandig reizen vergroot aanzienlijk het gevoel van eigenwaarde, het zelfvertrouwen en vrijheid.

V.l.n.r.: Evert Vervelde, Pia Dijkstra, de moeder van Evert Vervelde, Sarah Hainey, Jeanette Horlings-Koetje en Jan Windey (directeur Stichting Cavent)   Fotograaf: Lucien Kroon

V.l.n.r.: Evert Vervelde, Pia Dijkstra, de moeder van Evert Vervelde, Sarah Hainey, Jeanette Horlings-Koetje en Jan Windey (directeur Stichting Cavent)
Fotograaf: Lucien Kroon

Een onafhankelijke jury verkoos vrijdag uit de drie genomineerde projecten Buzz Buddy van Stichting Cavent tot winnaar. “Het vereist veel moed voor zowel de ouders als de organisatie om cliënten in hun kracht te laten en niet te laten lijden door angst”, aldus juryvoorzitter en Tweede Kamerlid Pia Dijkstra. “De Buzz Buddy geeft hen het vertrouwen dat daarvoor nodig is.”

Projectleider Sarah Hainey en cliënt Evert Vervelde van Cavent namen de Paludanus Prijs vrijdagmiddag in Vianen in ontvangst uit handen van Jeanette Horlings-Koetje, directeur Zorginkoop van Coöperatie VGZ . “Door gebruik van de moderne techniek van de Buzz Buddy krijgt de cliënt meer regie op zijn eigen leven”, aldus Jeanette Horlings-Koetje.

“Het enthousiasme van de cliënt om zelfstandig te reizen stimuleert zijn welbevinden en daardoor meer kwaliteit van leven.”
De andere twee genomineerde projecten waren ‘IncoCure voor vrouwen” van IncoCure te Roermond en ‘Ex-patiënten werken als veiligheidsauditor bij Dimence” van Dimence Groep te Deventer. Ook deze projecten kregen een professionele documentaire over hun project en een onderscheiding.

Met de Univé Paludanus Prijs wil Univé Zorg de kwaliteitsverbetering van de zorg in Nederland zichtbaar maken en bevorderen. De prijs werd dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt. In totaal dongen 52 projecten van zorginstellingen uit heel Nederland mee naar de prijs.
Meer informatie over de Univé Paludanus Prijs, de winnaar en de andere genomineerden: www.unive.nl/paludanusprijs

Bron: Univé

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen