Creveldkliniek opnieuw erkend als internationaal trainingscentrum

Array

De Van Creveldkliniek heeft de toekenning om de komende vier jaar internationaal trainingscentrum te blijven voor hemofilie. Hiermee heeft de Van Creveldkliniek opnieuw aangetoond expertise te hebben in het trainen van collega’s in andere behandelcentra wereldwijd.

De Van Creveldkliniek heeft hiervoor onder andere al jarenlang een train the trainer programma voor kennisoverdracht naar andere (beginnende) behandelcentra. Uniek daarbij is dat medewerkers van de Van Creveldkliniek over de hele wereld reizen om naar de behandelcentra zelf toe te gaan. Vooral in ontwikkelingslanden (met name Azië en Oostbloklanden) verschillen de omstandigheden zo van hier, dat dit zinvoller is. In die landen zijn er bijvoorbeeld lang niet zoveel hulpmiddelen en medicijnen als hier. UMC UtrechtZorgverleners daar worden door onze collega’s zo getraind dat ze optimale zorg kunnen verlenen aan patiënten met hemofilie met de middelen die daar zijn. Groot voordeel hiervan is ook dat zo meer mensen van een behandelcentra getraind kunnen worden (dan dat één zorgverlener daar naar Nederland zou komen)en direct de zorg van lokale patiënten daar verbeterd kan worden.

Nationaal en internationaal staat de Utrechtse Van Creveldkliniek duidelijk op de kaart: met een omvangrijke patiëntenpopulatie, goede onderzoeksresultaten en als internationaal trainingscentrum voor de Wereld Federatie van Hemofilie (WFH).
In 1964 was dit de eerste kliniek voor hemofiliepatiënten in de wereld. De helft van alle mensen met hemofilie in Nederland komt naar de Van Creveld Kliniek, wat neerkomt op zo’n achthonderd patiënten per jaar. Dat is veel, want hemofilie is een zeldzame aandoening. Daarom is de bundeling van kennis en ervaring, onderzoek en patiëntenzorg binnen één centrum van belang.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen