Universiteit Maastricht beste jonge universiteit in Europa

Array

maastrichtDe Universiteit Maastricht (UM) is de beste jonge universiteit van Europa. Dat blijkt uit de derde editie van de QS ‘top 50 under 50’ ranking, waarin de UM gestegen is van de 7e naar de 6e plaats. Deze speciale ranking voor jonge universiteiten is in 2012 voor het eerst gepubliceerd en laat zien welke universiteiten in de toekomst een positie kunnen veroveren in de wereldtop. De QS ‘top 50 under 50’ ranking is een afgeleide van de QS World University Rankings, waarin de UM in 2013 de 121e positie behaalde.

De QS World University Ranking beoordeelt universiteiten op hun percentage internationale studenten, citaties, academische reputatie, reputatie bij werkgevers, staf-student ratio en internationale staf. Ben Sowter, hoofd van de QS Intelligence Unit: “Maastricht University is the top performing European university in this ranking. One of the most international continental European institutions, Maastricht has established itself as an attractive university and a prestigious center of academic excellence for both domestic and international students and faculty”.

Klik hier om alle resultaten te bekijken van de QS ‘Top 50 Under 50’ rankings

Deze week publiceerde ook de Times Higher Education nieuwe rankingresultaten: de top 25 van de meest internationale universiteiten wereldwijd. De UM heeft hierin de 15e plek behaald. Deze lijst is samengesteld op basis van de international outlook  indicator van de THE World University Rankings. Deze indicator bevat gegevens over het aantal internationale studenten van een universiteit, het percentage aan internationale staff en het aantal papers dat gepubliceerd is met een internationale co-auteur.

Op 30 april verschijnt ook de Times Higher Education 100 under 50 ranking. Ook deze ranking verscheen in 2012 voor het eerst, met een 6e plaats voor de UM in 2013.

Bron: Maastricht University

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen