1.000ste zwangere deelneemster aan de Expect Studie

Array

Op donderdag 30 januari werd mevrouw Boosten als 1.000ste zwangere deelneemster aan de Expect Studie verrast met een bezoekje van de onderzoekers van Maastricht UMC+. Uit handen van onderzoekster Linda Meertens ontving mevrouw Boosten bij Verloskundigenpraktijk ‘Bevalt Beter’ in Wijnandsrade speciaal voor deze gelegenheid een taart. Met de Expect Studie, die wordt uitgevoerd onder Limburgse vrouwen, willen wetenschappers de individuele risicofactoren die zich kunnen voordoen tijdens de zwangerschap beter in kaart brengen.

Bij iedere verloskundigenpraktijk en ieder ziekenhuis in heel Limburg kunnen zwangere vrouwen zich aanmelden om mee te doen aan de Expect Studie.

Mevrouw Boosten (derde van links) kreeg als 1.000ste deelneemster aan de Expect Studie een taart aangeboden van onderzoekster Linda Meertens (tweede van links). De heugelijkheid vond plaats bij Verloskundigenpraktijk 'Bevalt Beter' van Desiree Greven (geheel links) en Gwen Slabbers (geheel rechts).

Mevrouw Boosten (derde van links) kreeg als 1.000ste deelneemster aan de Expect Studie een taart aangeboden van onderzoekster Linda Meertens (tweede van links). De heugelijkheid vond plaats bij Verloskundigenpraktijk ‘Bevalt Beter’ van Desiree Greven (geheel links) en Gwen Slabbers (geheel rechts).

Dat onderzoek bestaat onder andere uit het invullen van een vragenlijst en het verzamelen van gegevens gedurende het zwangerschapstraject. Met deze informatie kunnen de onderzoekers een beter beeld krijgen van individuele risicofactoren die invloed kunnen hebben op het krijgen van een zwangerschapscomplicatie. Uiteindelijk zal dat moeten leiden tot een nauwkeurig voorspellingsmodel. Gynaecologen en verloskundigen kunnen zodoende beter inspelen op individuele risico’s, waardoor er straks meer persoonlijke en gerichte zwangerschapszorg geboden kan worden. Uiteindelijk zullen aan de eerste fase van dit project 2750 zwangere vrouwen meedoen.

Meer informatie over de Expect Studie is te vinden op de website: www.zwangerinlimburg.nl/expect-studie

Bron: Maastricht UMC+

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen