Best Doctors groeit en ziet omzet over 2013 sterk toenemen

Array

Best Doctors, Inc., dat haar leden voorziet van medische second opinions en behandelplannen door de beste artsen ter wereld, meldt over 2013 een voorlopige omzetgroei van 18%, naar meer dan $ 180 miljoen (€ 133,3 miljoen). In 2012 was de omzet nog $ 152 miljoen (€ 112,7 miljoen). Het bedrijf, dat door Inc. magazine al drie jaar op rij wordt genoemd als een van de snelst groeiende private bedrijven in de VS, rapporteert bovendien een sterke groei in haar dienstverlening en een toename van 50% in het aantal wereldwijde werknemers sinds 2011 best doctorsBest Doctors, Inc., dat haar leden voorziet van medische second opinions en behandelplannen door de beste artsen ter wereld, meldt over 2013 een voorlopige omzetgroei van 18%, naar meer dan $ 180 miljoen (€ 133,3 miljoen). In 2012 was de omzet nog $ 152 miljoen (€ 112,7 miljoen). Het bedrijf, dat door Inc. magazine al drie jaar op rij wordt genoemd als een van de snelst groeiende private bedrijven in de VS, rapporteert bovendien een sterke groei in haar dienstverlening en een toename van 50% in het aantal wereldwijde werknemers sinds 2011.

Strategische overeenkomst met Achmea
Alleen al binnen de VS verwelkomde de Best Doctors US Group Health in 2013 negenenveertig grote nieuwe klanten, waaronder The Hershey Company, Masco Corporation en Marathon Petroleum. Maar ook wereldwijd breidde het bedrijf haar services sterk uit. In 2013 steeg het aantal landen waarin Best Doctors opereert tot boven de zeventig; de organisatie is nu onder meer actief in Slowakije, Bulgarije, Tsjechië en Rusland. Bovendien sloot Best Doctors een strategische overeenkomst met Achmea, de grootste verzekeringsgroep van Nederland. Ruim twee miljoen Achmea-klanten kregen daarmee toegang tot het netwerk en de services van Best Doctors. Ondertussen vernieuwde de Amerikaanse organisatie belangrijke verzekeringsgerelateerde partnerschappen in Europa, Australië en Nieuw-Zeeland.

“2013 was voor ons een jaar van enorme groei,” zegt John Varvaris, president en chief operating officer bij Best Doctors. “Onze missie blijft daarbij centraal staan: het samenbrengen van de allerbeste medische specialisten ter wereld, om mensen te helpen bij het krijgen van de juiste diagnose voor hun aandoening en het beste behandelplan op te stellen. Deze missie blijft Best Doctors nastreven door continu te innoveren, ongeacht de veranderingen waaraan de gezondheidszorg wereldwijd onderhevig is.”

Zorgkosten omlaag
De groeiende interesse voor de dienstverlening van Best Doctors is deels te verklaren vanuit het oogpunt van toenemende zorgkosten. Uit onderzoek blijkt dat bij 15 tot 28% van alle patiënten een verkeerde diagnose wordt gesteld, wat leidt tot onnodig lijden en de verspilling van miljoenen dollars per jaar.

“Werkgevers en zorgverzekeraars zien dat Best Doctors hen kan helpen bij het bieden van hoogwaardige gezondheidszorg voor hun werknemers en cliënten,” aldus David Seligman, voorzitter en CEO van Best Doctors. “Het hebben van toegang tot ’s werelds beste en meest vooruitstrevende artsen, helpt bij het stellen van de juiste diagnose en het meest kansrijke behandelplan: dat betekent een grote besparing op zorgkosten.”

Over Best Doctors
De 30 miljoen leden van Best Doctors kunnen met hun medische vragen terecht bij artsen uit een database, waarin alleen de top-5 procent van de wereld is opgenomen. Die database blijft actueel doordat Best Doctors artsen overal ter wereld in een doorlopende enquête vraagt naar wie zij de besten in hun vak vinden; met andere woorden, door wie zij zelf behandeld zouden willen worden. Best Doctors werd in 1989 opgericht door een groep artsen van Harvard Business School. Het uitgangspunt van Best Doctors: het stellen van een volledige en complete diagnose voor hun leden, om zo te komen tot het beste behandelplan. In de 70 landen waarin Best Doctors actief is, zijn al tienduizenden casussen succesvol behandeld. In Nederland biedt Best Doctors: InterConsultation™ – de beste en meest grondige second opinions; FindBestCare® – hulp bij het zoeken naar de beste specialist en het beste behandelcentrum buiten Nederland; Ask the Expert – antwoord op concrete vragen over een aandoening of behandeling; en AskBestDoctors – Doctor Online en Multimedia Library. Best Doctors is in Nederland alleen toegankelijk via een selecte groep organisaties, waaronder Zilveren Kruis Achmea, CZ, Avéro Achmea, Interpolis, Delta Lloyd en Generali. Voor meer informatie zie www.nl.bestdoctors.com.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen