Dell ondersteunt UMCG Groningen bij medisch onderzoek LifeLines

Array

Project Universitair Medisch Centrum Groningen onderzoekt invloed erfelijkheid en omgeving op gezondheid.
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben hun IT-infrastructuur verbeterd in samenwerking met Dell ter ondersteuning van het project LifeLines. Dit is een grootschalig en langdurig onderzoek naar de invloed van erfelijkheid en omgeving op de gezondheid van een mens, waarbij veel data wordt verzameld. UMCG en CIT RUG implementeren de infrastructuur van Dell voor opslag en beheer van deze grote hoeveelheid data.

??????Voor het LifeLines-onderzoek wordt een groep van 165.000 mensen dertig jaar lang gevolgd. Hans Gankema, manager research & innovation support bij CIT RUG legt uit: “Het hoofddoel van het project is beter te begrijpen waarom sommige mensen relatief gezond oud worden en andere mensen niet. De opgedane kennis tijdens het project moet uiteindelijk leiden tot gepersonaliseerde preventie en behandeling. Hiervoor wordt iedere deelnemer eens per vijf jaar uitgenodigd voor een bezoek aan LifeLines en worden jaarlijkse uitgebreide vragenlijsten ingevuld. Dit gedurende een totale periode van dertig jaar. Dit betreft data over onder meer fysiek, psyche, sociale omstandigheden, levensstijl en genen. Deze rijkdom aan informatie uit het LifeLines-project wordt gebruikt voor klinisch en wetenschappelijk onderzoek.”

De uitgebreide data warehouse-oplossing waarin deze informatie geanonimiseerd wordt opgeslagen vormt een belangrijk onderdeel van het LifeLines-project. Dit vergt stringente veiligheidsmaatregelen, vanwege de vertrouwelijke data die wordt opgeslagen over de deelnemers. Naast de klinische data van elke deelnemer wordt hierin data opgeslagen voor beheer, monitoring en onderzoeksanalyses. Ter ondersteuning van deze processen heeft UMCG Dell PowerEdge servers en PowerVault storage-systemen geïmplementeerd. Deze systemen reduceren de kosten en complexiteit van de LifeLines IT-infrastructuur. Ze maximaliseren ook de uptime, die essentieel is voor dit project. UMCG en CIT RUG kunnen ook vertrouwen op Dell’s ProSupport Service, inclusief 24×7 support, onderhoud en backup- en recovery-opties voor bedrijfskritische applicaties.

“Het is van groot belang dat de data altijd en snel toegankelijk is voor de onderzoekers en dat deze veilig en vertrouwelijk wordt opgeslagen. De oplossingen en ondersteuning van Dell zorgen ervoor dat we hierop kunnen vertrouwen. Dit is essentieel voor het succes van LifeLines, de privacy en beveiliging van de persoonlijke data van de deelnemers kunnen dit project maken of breken.” – Hans Gankema, manager research & innovation support bij het CIT RUG.

“De storage-systemen en PowerEdge rack- en blade servers van Dell vormen het kloppend hart van het data warehouse, waar alle data veilig en betrouwbaar wordt opgeslagen. Dit is vooral belangrijk voor organisaties die omgaan met kritische data die onderhevig is aan privacy-voorschriften, zoals zorgverleners en onderzoeksinstituten. Deze organisaties hebben oplossingen nodig die de privacy en vertrouwelijkheid van deze data garanderen en ook storage-prestaties en gebruiksvriendelijkheid leveren. Dell is als leverancier van end-to-end oplossingen in de unieke positie om aan deze behoeften te voldoen.” – Robin Kuepers, Enterprise Marketing Director voor de EMEA-regio bij Dell.

Bron: Dell

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen