Revalideren op interactieve loopband in Meander Medisch Centrum

Array

Mensen met loopproblemen kunnen in Meander Medisch Centrum nu heel gericht situaties oefenen die ze in het dagelijks leven tegenkomen. De afdeling Revalidatiegeneeskunde van Meander Medisch Centrum heeft hiervoor als een van de eerste ziekenhuisafdelingen in de wereld een computergestuurde interactieve loopband aangeschaft.

Veel patiënten hebben baat bij de zogenoemde Q-Mill loopband. De loopband is onder meer geschikt voor mensen met een CVA (beroerte), de Ziekte van Parkinson, beenamputaties en kinderen met motorische ontwikkelingsachterstand. Onder begeleiding van een fysiotherapeut kunnen zij de benodigde vaardigheden voor het lopen veilig en op maat oefen. 07 Interactieve loopbandSinds begin januari is dit innovatieve hulpmiddel beschikbaar op de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort.

Interactieve afbeeldingen
Revalidatiearts Oudegeest: “Het vernieuwende van de Q-Mill ten opzichte van een reguliere loopband is dat we op de loopbaan diverse interactieve afbeeldingen kunnen projecteren. Bijvoorbeeld drempeltjes die de patiënt moet nemen of obstakels die de patiënt moet omzeilen. Hiermee kunnen we variaties in het looppatroon trainen die nodig zijn om te reageren op veranderingen in de omgeving.” Een ander voordeel is dat de computer de uitkomst van de gevraagde activiteit kan meten en de moeilijkheidsgraad daarop kan aanpassen. Zo wordt de revalidant optimaal uitgedaagd om de benodigde vaardigheden voor het lopen op het juiste niveau te oefenen, gedurende de hele behandeling. Revalidant mevrouw Claassens is enthousiast: “Ik vind het een fantastisch apparaat. Ik kan heel gericht oefenen met de problemen die ik ervaar en heb daar direct profijt van in mijn dagelijks leven.” Zowel voor volwassenen als kinderen is het mogelijk speelelementen toe te voegen. Dat maakt het oefenen nog leuker.

Uitgebreid pakket
De afdeling Revalidatiegeneeskunde van Meander Medisch Centrum is een van de grootste poliklinische ziekenhuisafdelingen Revalidatiegeneeskunde van Nederland. Het revalidatieteam kan daarom aan jong en oud een uitgebreid pakket poliklinische revalidatiebehandelingen op maat aanbieden. Met als doel het functioneren van de patiënt op zowel fysiek als psychisch en maatschappelijk niveau te optimaliseren. Om te revalideren in Meander Medisch Centrum is een verwijzing via de huisarts of specialist nodig.

Bron: Meander Medisch Centrum

www.meandermedischcentrum.nl Twitter @MeanderMC                  , Facebook MeanderMC.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen