AMC stuurt mail voor huisartsopleiders naar de overleden huisarts Tromp

1
1766

domHet Academisch Medisch Centrum in Amsterdam is pijnlijk in de fout gegaan. Het AMC heeft een mail aan de overleden huisarts  Tromp gestuurd in zake de huisartsopleiding. AMC-woordvoerder Frank van den Bosch noemt het “een pijnlijke en ongelooflijke fout”. Tromp maakte vorig jaar een eind aan zijn leven, nadat een strafrechtelijk onderzoek tegen hem was ingesteld na een tip van een co-assistente van het AMC, die door hem werd begeleid. Toen zij haar waarnemingen met Tromp bij haar opleiding besprak, trok het AMC aan de bel bij justitie. In december bood het AMC excuses aan aan de weduwe van Tromp, omdat de zaak niet eerst met Tromp zelf was besproken en zij wellicht toch een inschattingsfout hadden gemaakt.

Vorig artikelOnvoldoende binding voedingsvetten aan rode bloedcellen leidt tot aderverkalking
Volgend artikelMelksuiker tegen nieuwe spierziekte
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

1 REACTIE

  1. Nou als dit een ongelooflijk pijnlijke fout is van het AMC, dan vraag ik me af hoe zij medisch misbruik gepleegd onder hun gelederen gaan noemen! Ik besef terdege dat er ook hele goede integere mensen/artsen bij het AMC werken, maar een ketting is net zo sterk als de zwaktste schakel.

    Met afgrijzen heb ik ook notie kunnen nemen via de media over de handelwijze naar wijlen huisarts Tromp toe. Ondertussen werd er elders vanuit het AMC weer vergoelijkend op televisie gesproken over Jansen Steur. Op zich is een IT-foutje dan niet eens zooo ernstig, maar wel vervelend…

Comments are closed.