Eigenrisicodragers Ziektewet krijgen onvolledige gegevens

0
575
“Belastingdienst jaagt werkgevers de stuipen op het lijf”
De beschikking ‘Gedifferentieerde premiepercentage Werkhervattingkas’ die de Belastingdienst eind december naar werkgevers heeft gestuurd zorgt voor grote verwarring. Dit komt doordat veel beschikkingen niet kloppen of onvolledig zijn. Een ander verwijt dat wordt geuit is dat de beschikking zeer laat is verzonden waardoor werkgevers worden gedwongen snel te handelen. Dit constateert VSZ Assuradeuren.

Gaston Merckelbagh, algemeen directeur bij VSZ Assuradeuren: “Veel ondernemers zitten met de handen in het haar. De realiteit is dat veel beschikkingen niet kloppen. Zo staan er bijvoorbeeld premies vermeld voor WGA vast en ZW flex terwijl het bedrijf Eigenrisicodrager is, is de beschikking van het nieuwe loonheffingsnummer voor de verloning van de Ziektewet afgegeven op een andere sector dan de huidige sector of is het bedrijf ten onrechte niet aangemerkt als Eigenrisicodrager Ziektewet. belastingWij roepen adviseurs en werkgevers op direct de beschikking te controleren. In samenwerking met Acture hebben wij een centraal contactpersoon bij de Belastingdienst die we dagelijks een update sturen met verzoek om correctie”.

Merckelbagh vervolgt: “Onze telefoon staat rood gloeiend met vragen over de beschikking. We constateren ook een enorme toename aan aanvragen eigenrisicodragerschap van Ziektewet. Adviseurs hebben hun handen vol om de adviesverzoeken goed te handelen. Eigenrisicodragen biedt naar ons idee dan ook alleen maar voordelen. Het hebben van grip en in control zijn, door een effectievere private uitvoering, resulteert in financiële voordelen. Het zou wel fijn zijn als de Belastingdienst dan alles op orde heeft en meewerkt.”.

Vorig artikelOverbehandeling borstkanker aanpakken
Volgend artikel‘Kwaliteit health apps moet aantoonbaar zijn’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.