Kinderboek over sport en autisme

“Game over? Start opnieuw!” van Elise Haarman is een verhalenbundel voor kinderen vanaf 9 jaar.
In het boek raken de hoofdpersonen (met autisme) in allerlei sportavonturen verzeild. Zo krijgen ze te maken met eigenaardige invaltrainers, uitpuilende kleedkamers, pestkoppen en valsspelers, winst en verlies. Aan het eind van ieder verhaal krijgt de lezer praktische tips. De tips zijn voor alle sporten bruikbaar. Voor in het boek zit een uitneembare poster met een handig sportkeuzeschema, voor kinderen die nog niet weten welke sport ze willen doen.

Het taalgebruik is speciaal afgestemd op kinderen met autisme, dat wil zeggen: kort en concreet.
Bij de tips staan veel voorbeelden. Grapjes worden uitgelegd en visueel ondersteund. “Game over, start opnieuw!” is bedoeld als doe-boek en ook als naslagwerk. cover_smalHet moet kinderen die problemen hebben bij het sporten enig houvast geven, zodat ze beter weten wat er van hen verwacht wordt en ze meer plezier krijgen in sport.

‘Game over? Start opnieuw!’ bestellen
Het boek kost 19,95 (excl. verzendkosten à €3,50). De uitneembare sportkeuzeposter krijg je er gratis bij.

ISBN: 9789082137804
Paperback
Pagina’s: 126
Meer info? http://www.autismeindesport.nl/7-producten/16-kinderboek.html

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen