Nederlandse kankerpatiënten krijgen als eerste versnelde toegang tot innovatieve immunotherapieën

kankerNog niet geregistreerde kankervaccins eerder beschikbaar via myTomorrows
Het online patiëntenplatform myTomorrows heeft twee nieuwe overeenkomsten getekend voor versnelde toegang tot innovatieve kankermedicijnen. Het betreft een therapeutisch kankervaccin van het Britse bedrijf Oxford Biomedica plc en een therapeutisch vaccin van het Deense bedrijf DanDrit Biotech.

Het kankervaccin van Biomedica plc stimuleert het eigen immuunsysteem van de patiënt om kankercellen te vernietigen bij nierkanker, colorectale kanker en mogelijk andere solide tumoren. Het therapeutisch vaccin van DanDrit Biotech is gebaseerd op dendritische cellen en stimuleert het eigen immuunsysteem van patiënten om kankercellen bij colorectale kanker te bestrijden.

“De Amerikaanse wetenschappelijke publicatie Science verkoos de kanker immunotherapie tot de doorbraak van het jaar 2013* zegt Sjaak Vink, mede-initiatiefnemer en CEO van myTomorrows. Deze immunotherapieën via myTomorrows kunnen een waardevolle behandelmogelijkheid zijn voor patiënten met uitgezaaide kanker en hun artsen. En het markeert een nieuwe stap om patiënten met levensbedreigende ziekten tot 5 á 6 jaar sneller toegang te bieden tot veelbelovende medicijnen.”

John Dawson, CEO van Oxford BioMedica: “Deze overeenkomst benadrukt het potentieel van ons therapeutisch kankervaccin voor patiënten in nood. We zijn verheugd samen te werken met myTomorrows om patiënten versnelde toegang te bieden tot deze veelbelovende benadering in het behandelen van kanker.”

Eric Leire, CEO van DanDrit Biotech A/S: “Wij zijn vastbesloten versnelde toegang tot ons innovatief medicijn te bieden voor patiënten in nood. We zijn verheugd dat Nederlandse patiënten kunnen profiteren van onze samenwerking met myTomorrows.”