Richtlijn opgesteld voor behandeling klompvoet

operatieDe Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) heeft op initiatief van de Nederlandse Vereniging Klompvoetjes (NVK) een richtlijn opgesteld voor de behandeling van de klompvoet. Ook het Kennisinstituut Medisch Specialisten (KIMS) heeft hieraan meegewerkt..

De richtlijnendatabase is uitgebreid met de behandelrichtlijn primaire idiopathische klompvoet. Het . Het patiëntenperspectief heeft invulling gekregen door de afvaardiging van de NVK in de richtlijnwerkgroep en door de NVK-enquête onder haar leden, waarvan de belangrijkste zaken in de richtlijn zijn verwerkt. Het enquêteresultaat staat in de richtlijnendatabase als de bijlage ‘Klompvoetdebat’. Ook is er in de oriënterende fase gezocht naar literatuur vanuit patiëntenperspectief; hierbij is gebruik gemaakt van een gestandaardiseerd zoekfilter. NOV-voorzitter Henk Koot: “De NOV is zeer blij met de richtlijn als resultaat van een positief samenwerkingstraject met de NVK.”

Bron: Kwaliteitskoepel Medisch Specialisten

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen