Film over vrouw die terminaal zieken een waardig einde wil geven

MIELE
Amstelfilm brengt op 6 maart 2014 de Italiaanse film MIELE uit in de Nederlandse bioscopen. Het is het regiedebuut van actrice Valeria Golino (RAIN MAN), met in de hoofdrol Jasmine Trinca (LA MEGLIOGIOVENTU).
Over de film
MIELE draait om de eigenzinnige Irene, bijnaam Miele (honing), die het haar taak heeft gemaakt om terminaal zieken een waardig einde te geven. Dit doet ze door inslaapmiddelen voor honden van Mexico naar Italië te smokkelen, en die vervolgens aan de zieke mensen toe te dienen. Als er op een dag een man (Carlo Cecchi) bij haar komt die niet ziek is, maar wel dood wil, zijn de twee ongewild tot elkaar veroordeeld. 
MielePrijzen & festivals
Op verschillende festivals en award shows is MIELE overladen met prijzen. Zo ontving MIELE onder andere twee Italiaanse Golden Globes: die voor voor Beste Film en Beste Actrice. Ook werd de film bij de European Film Awards genomineerd voor de Prix FIPRESCI / European Discovery Award en voor de prestigieuze LUX Prize van het Europees Parlement. MIELE werd geselecteerd voor het Un Certain Regard programma van het Festival de Cannes en is daar bekroond met de Prize of the Ecumenical Jury. Ook sleepte de film de Audience Award en de Studio L’equipe Award bij het Brussels Film Festival in de wacht, evenals de award voor Beste Actrice (Jasmine Trinca) tijdens het Stockholm Film Festival en de Kingfisher Award bij het Ljubljana Film Festival.

MIELE | regie: Valeria Golino (actrice in RAIN MAN, HOT SHOTS) | cast: Jasmine Trinca (LA STANZA DEL FIGLIO, LA MEGLIO GIOVENTU),  Carlo Cecchi (LE VIOLIN ROUGE, STEALING BEAUTY) | land: Italië | taal: Italiaans | jaar: 2013  | duur: 100 minuten | kijkwijzer: 12 | release NL: 6 maart 2014 | website

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen