ACM keurt ziekenhuisfusie Noorderboog en Isala goed

isala2De Autoriteit Consument en Markt (ACM) keurt de voorgenomen fusie van de ziekenhuizen Noorderboog (Meppel e.o.) en Isala (Zwolle e.o.) goed. ACM vindt dat zorgverzekeraars en patiënten voldoende keuzemogelijkheden houden in de ziekenhuiszorg in deze regio.

In de Zorgcombinatie Noorderboog zitten behalve een ziekenhuis in Meppel en een polikliniek in Steenwijk ook verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg. Isala heeft ziekenhuizen in Zwolle en poliklinieken in Kampen en Heerde.

Zorgverzekeraars en patiëntenraden hebben weinig problemen met deze fusie. Er blijven voldoende mogelijkheden voor verzekeraars om ziekenhuiszorg aan verzekerden aan te bieden. Voor patiënten blijft er voldoende te kiezen bij verschillende ziekenhuizen in de omgeving. Na de fusie zullen waarschijnlijk enkele specialismen vanuit één locatie worden aangeboden om te kunnen blijven voldoen aan kwaliteitseisen in de zorg.

ACM hecht veel waarde aan de oordelen van patiëntenverenigingen en zorgverzekeraars en heeft de verschillende argumenten zorgvuldig afgewogen. De manier van beoordelen van fusies en samenwerkingen door ACM staat beschreven in de ‘Beoordeling fusies en samenwerkingen ziekenhuiszorg’.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen