Nationaal Preventie Plan stap in goede richting

tweedekamerDe KNMG is verheugd dat de Tweede Kamer het Nationaal Preventie Plan steunt. Op dinsdag 4 februari heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen die tot doel heeft de sociaal-economische gezondheidsverschillen te verkleinen. De KNMG had daarvoor aandacht gevraagd bij de Kamerleden. Op 27 januari jl. debatteerde de Tweede Kamer uitgebreid  over het preventieplan van het kabinet. KNMG is samen met de andere partijen van de Agenda voor de Zorg actief betrokken bij het Nationaal Preventie Plan.

Ziekten voorkómen
Het effectief inzetten van preventie is van groot belang voor de Nederlandse volksgezondheid. KNMG-voorzitter Rutger-Jan van der Gaag benadrukte dit op 5 februari 2014 tijdens de presentatie van het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is gezondheid’. “Dit is een goede eerste stap van het kabinet om preventie meer prioriteit te geven. Uiteindelijk moet het gaan om het voorkómen van ziekten en het bevorderen van gezondheid, in plaats van alleen maar het behandelen van ziekten.” Het bevorderen van een gezond Nederland is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Artsenorganisatie KNMG vraagt daarom ook expliciet aandacht voor de problematiek van (kwetsbare) ouderen, wet- en regelgeving voor een acceptabel niveau van zout, vet en suiker en een heldere lokale regie bij de samenwerking tussen zorgprofessionals. Verder vindt de KNMG dat werkgevers  een grotere verantwoordelijkheid moeten nemen om ‘gezond werken’ te bevorderen.

Bron: KNMG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen