Stijging ondernemersvragen over verzuim en arbeidsongeschiktheid

Gecertificeerde_Flynth_adviseurs-1Adviseurs Flynth ontvangen certificaat ‘Arbodienstverlening en sociale zekerheid’
De afgelopen vijf jaar ziet Flynth adviseurs en accountants de vraag naar kennis op het gebied van sociale verzekeringen, verzuim en arbeidsongeschiktheid enorm stijgen. Om hierop in te spelen hebben 18 adviseurs Arbeidszorg van Flynth adviseurs en accountants bij CS opleidingen een training gevolgd op het gebied van arbodienstverlening en sociale zekerheid. Op 13 februari zijn zij officieel gecertificeerd.

Flynth is gespecialiseerd in administratie, advisering en casemanagement rond ziekteverzuim. Helma van Gelsdorp, Vakdirecteur Arbeidszaken van Flynth: “Flynth ondersteunt al sinds 2005 haar relaties met wet- en regelgeving rond arbodienstverlening. Kennis rondom sociale verzekeringen, verzuim en arbeidsongeschiktheid is cruciaal voor onze dienstverlening. Wij wijzen klanten bijvoorbeeld op de verplichtingen volgens de Wet Verbetering Poortwachter. Ook maken wij werkgevers bewuster van de financiële kant van arbeidsongeschiktheid om mogelijke schade te beperken. Verder is het van groot belang om de beschikkingen van de Belastingdienst en het UWV zeer goed te controleren op juistheid. Het ontdekken van een onjuistheid kan tienduizenden euro’s opleveren. Onze gecertificeerde adviseurs Arbeidszorg passen de praktijktips van CS opleidingen toe om ondernemers te leren grip te krijgen en te houden op het verzuim in hun bedrijf en ze voor valkuilen te behoeden.”

“De groeiende vraag naar kennis op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid is niet zo vreemd,” aldus Herwin Schrijver, Directeur CS Opleidingen “De ontwikkelingen in de sociale zekerheid volgen elkaar in hoog tempo op. Een organisatie met personeel heeft globaal met circa 40 wetten en regelingen te maken waar het de medewerkers betreft. De juiste uitvoering ervan is inmiddels een behoorlijk complexe puzzel.” CS Opleidingen is in 2009 opgericht als antwoord op de vraag naar hoogwaardige praktijkopleidingen, gericht op het verkrijgen van regie op de geldstromen in de sociale zekerheid en zorg. De adviseurs Arbeidszorg van Flynth kunnen met deze kennis ondernemers nog efficiënter ondersteunen op het gebied van verzuimbegeleiding.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen