Het OLVG benoemd tot ‘Best Practice ziekenhuis’

NIAZ (her)accrediteert OLVG en Sint Lucas Andreas Ziekenhuis.
Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) (her)accrediteerde op maandag 17 februari de Amsterdamse topklinische ziekenhuizen Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Bovendien benoemde NIAZ het OLVG tot ‘Best Practice ziekenhuis’.

Accreditatie
Het behalen van de NIAZ-accreditatie betekent dat beide ziekenhuizen een goed kwaliteitssysteem hebben. Daarmee borgen ze de veiligheid van patiënt, bezoeker en omgeving. De heer Van Dun, directeur van het NIAZ, overhandigde op maandagmorgen 17 februari de certificaten aan de gezamenlijke raad van bestuur. De NIAZ-accreditatie is vier jaar geldig.

NIAZSint Lucas Andreas Ziekenhuis: uitstekende accreditatie
Voor het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis was het de eerste NIAZ-audit. Het ziekenhuis voldeed aan 93 procent van de kwaliteitseisen die het NIAZ stelt. Dat is een zeer goed resultaat voor een eerste accreditatie. Als sterke punten benoemt het NIAZ: de aanspreekcultuur, de respectvolle omgang met elkaar en de zorgconsulent voor allochtone personen. De auditcommissie was bij het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in het bijzonder te spreken over de wekelijkse multidisciplinaire drills met lotusslachtoffers op de afdeling Gynaecologie/Verloskunde. Uiteraard is er ook ruimte voor verbetering. Het NIAZ stelde tien verbeterpunten vast. Daarmee gaat ziekenhuis aan de slag.

OLVG: ‘Best Practice ziekenhuis’
Het OLVG deed voor de tweede keer mee aan de NIAZ-audit. Het NIAZ benoemde het OLVG tot ‘Best Practice ziekenhuis’. Dat betekent dat het OLVG aan meer dan 95 procent van de kwaliteitseisen van het NIAZ voldoet, namelijk aan 162 van de 165 kwaliteitseisen die het NIAZ stelt. NIAZ stelde voor het OLVG zes verbeterpunten vast. De komende tijd gaat het OLVG hiermee aan de slag. Als een van de sterke punten noemt de auditcommissie de actieve betrokkenheid van medische en verpleegkundige staf bij ontwikkeling en uitvoering van (kwaliteits- en veiligheid)beleid. De auditcommissie beoordeelde de OLVG-sollicitatieprocedure voor nieuwe specialisten (BAC) als zeer goed. Ook was er een compliment voor GLOBE, het kenniscentrum binnen het OLVG op het gebied van cultuur en levensbeschouwing.

Bron: OLVG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen