Zorgrobot AMIGO aanwezig op Health Valley Event 2014

Array

Kennismakenmet Amigo? Kom dan naar het Health Valley Event 2014.
Zorgrobot AMIGO, ontwikkeld door Tech United van de Technische Universiteit Eindhoven, komt langs op het Health Valley Event 2014. Hij zal keynote spreker Maarten Steinbuch bijstaan bij zijn presentatie over zorgrobots. Na de presentatie zal AMIGO de rest van de dag aanwezig zijn. Bezoekers kunnen hem in actie zien en vragen stellen over zijn functioneren als zorgrobot.

amigo

Zorgrobot AMIGO zal aanwezig zijn op het Health Valley Event 2014

AMIGO is anderhalve meter hoog en heeft twee armen en beweegt zich voort op een platform met wieltjes. Met zijn armen kan hij veel menselijke taken uitvoeren, zoals iets uit de keuken halen. Om zich goed te oriënteren in de huiselijke omgeving kijkt Amigo met de kinect van de Xbox, hiermee kan hij 3D zien. Robots als Amigo moeten ouderen in staat stellen om langer zelfstandig te blijven wonen.

Wilt u Amigo ontmoeten? Kom dan ook naar het Health Valley Event 2014.

AMIGO is onderdeel van het project RoboEarth. Dit project heeft als doel robots van elkaar te laten leren. Objectherkenning, navigatie, handelingen en andere robotactiviteiten kunnen middels het RoboEarth-netwerk worden uitgewisseld. De AMIGO-robot van de TU/e kan zelfstandig contact maken met de RoboEarth-database om autonoom de benodigde instructies te downloaden om een bepaald product, zoals vruchtensap, te kunnen serveren.

Middels het RoboEarth-netwerk moeten robots soepeler met onvoorziene omstandigheden kunnen omgaan, in plaats van dat zij, zoals nu, voor elke denkbare situatie moeten worden geprogrammeerd. Door robots in staat te stellen om te leren van voorgaande gebeurtenissen en die ervaringen met elkaar te delen, kunnen ze sneller en beter reageren op nieuwe situaties.

Bron: Health Valley

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen