Peter de Jong benoemd tot managing director Brocacef Groep NV

Array

brocacef-200x170Peter de Jong is per 1 maart a.s. benoemd tot de nieuwe managing director van Brocacef Groep en daarmee tot voorzitter van de groepsdirectie. Hij volgt Frank Gro?e-Natrop op, die per 1 februari jl. benoemd is tot lid van de Executive Board van PHOENIX group in Mannheim. Naast Peter de Jong bestaat de directie van Brocacef Groep uit Johan Eeken (financieel directeur) en Bart Tolhuisen (directeur retail).

Peter de Jong heeft uitgebreide ervaring in de farmaceutische branche. Sinds 2011 is hij aan Brocacef Groep verbonden, waar hij vanuit verschillende invalshoeken en functies intensief betrokken is geweest bij de ontwikkelingen binnen de organisatie. Hij was de grondlegger van het succesvolle plan van aanpak voor de franchise-activiteiten binnen BENU Apotheek. Daarnaast had hij een belangrijke rol in de ontwikkeling en uitwerking van de nieuwe merkenstrategie van Brocacef Groep. Sinds het voorjaar 2013 is Peter eindverantwoordelijk voor Brocacef Zorglogistiek.

Peter de Jong: ”Ik heb Brocacef de afgelopen jaren leren kennen als een uiterst dynamische onderneming waar veel competente mensen werken. De ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan binnen het bedrijf geven mij veel vertrouwen dat Brocacef Groep haar ambitie om marktleider te worden gaat realiseren. Ik ben er trots op dat ik aan die ontwikkeling nu op groepsniveau een bijdrage kan gaan leveren”.

Frank Gro?e-Natrop: “Iedereen die Peter kent of al met hem heeft samengewerkt, zal het met mij eens zijn dat met zijn benoeming een uitstekende keus is gemaakt. Hij heeft een lange staat van dienst in onze branche, hij kent ons bedrijf en hij is goed in staat mensen te motiveren. Daarenboven heeft hij blijk gegeven een uitstekende toekomstvisie te hebben, zowel waar het gaat om de marktontwikkelingen als om de positie van Brocacef Groep. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij samen met de collega’s er in zal slagen de positie van Brocacef Groep verder uit te bouwen en dat hij dit zal doen op de persoonlijke en betrouwbare wijze die hem kenmerkt.”

Over Brocacef Groep NV
Brocacef Groep, gevestigd in Maarssen is een groep van ondernemingen, actief op het gebied van de gezondheidszorg. Naast de distributie van geneesmiddelen en medische producten, ontwikkelt en implementeert Brocacef Groep apotheek- en zorgconcepten. Bij Brocacef Groep werken ca. 2.300 medewerkers. Brocacef Groep is onderdeel van de PHOENIX group in Mannheim met vestigingen in 23 landen en ca. 28.700 medewerkers en van Celesio AG, gevestigd in Stuttgart. Celesio is actief in 14 landen en heeft ca. 39.000 medewerkers. Zowel PHOENIX als Celesio zijn internationaal leidende dienstverleners op het gebied van de gezondheidszorg.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen