Groeiend aantal activiteiten tijdens 5de Autismeweek 29 maart t/m 5 april 2014

autismeVan 29 maart t/m 5 april 2014 vindt de vijfde Autismeweek plaats. Deze week wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het AutismeFonds. Hierin wordt samen met tientallen deelnemende organisaties aandacht gevraagd voor de ca. 190.000 mensen met autisme in Nederland. De Autismeweek wordt elk jaar georganiseerd rond 2 april, de dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day).

Activiteiten rondom thema ‘Ontmoet Autisme’
Tijdens de Autismeweek organiseren De Nederlandse Vereniging voor Autisme, het AutismeFonds en diverse andere organisaties in het hele land activiteiten rondom het thema ‘Ontmoet Autisme’. Op www.autismeweek.nl wordt een groeiend aantal activiteiten geüpload. De activiteiten kunnen door iedereen met een hart voor autisme georganiseerd worden en lopen uiteen van  voorlichtingsbijeenkomsten, lezingen en theatervoorstellingen tot foto-exposities.

Als je autisme hebt, heb je moeite met communicatie, overzicht en prikkels. Om mensen met autisme te begrijpen is het belangrijk dat mensen met en zonder autisme met elkaar in gesprek gaan. Daarom vragen de NVA en het AutismeFonds in de Autismeweek 2014 aandacht voor autisme. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) maakt zich al 35 jaar sterk voor mensen met autisme en hun familie. De NVA is dé organisatie in Nederland die vanuit het perspectief van mensen met autisme en hun naasten bouwt aan een autismevriendelijke maatschappij; een maatschappij waarin mensen met autisme optimaal geïntegreerd, geaccepteerd en zelfredzaam zijn.

Bekijk alle activiteiten op www.autismeweek.nl