Berendsen Cleanroom zet internationale groei voort

isize.phpBerendsen Cleanroom bedient de Belgische markt voortaan met een eigen lokale verkooporganisatie. De Deense multinational beantwoordt hiermee aan de groeiende vraag naar steriele werkkleding in de farmaceutische industrie, bedrijven in biotechnologie en micro-elektronica. Klanten kunnen beroep doen op een checklist die de service provider ontwikkelde om na te gaan of hun huidige werking optimaal is.

De Belgische cleanroom markt groeit en veel van onze internationale relaties zijn actief in België. Om aan de wensen van deze bedrijven te voldoen heeft Berendsen besloten haar dienstverlening uit te breiden richting de Belgische markt. “Hiermee ondersteunen wij de internationale activiteiten van onze klanten en vergroten wij onze aanwezigheid in de Belgische markt” zegt Erik Otten, Sales & Marketing Director Cleanroom Europe.

De dienstverlening van Berendsen richt zich, sinds 1985, op het leveren en reinigen van cleanroomartikelen die gebruikt worden in cleanrooms en geconditioneerde ruimten. Het assortiment bestaat uit coveralls, kappen, onderkleding, schoenen, brillen en is aangevuld met ESD kleding. Berendsen ontwikkelde tevens, onder de naam MicronSwep, een unieke schoonmaakmethode om in stofvrije ruimten de vloeren en wanden te reinigen.

Berendsen biedt een gegarandeerde dienst die haar klanten zekerheid biedt op het gebied van kwaliteit, risicopreventie en die aantoonbaar is richting auditerende instanties. Berendsen beschikt over 8 gespecialiseerde cleanroom productielocaties in 8 verschillende landen. Vanuit deze locaties worden in totaal 17 landen bediend. Deze producties functioneren onderling als back-up faciliteiten.

Cleanroom checklist
In eerste instantie richt Berendsen zich in België op de producerende industrie in de farmacie, biotechnologie en de micro-elektronica. Berendsen benut de expertise die zij inmiddels heeft opgebouwd en ontwikkelde een methode om de huidige werkwijze in en rond de kledingsluizen te analyseren. Erik Otten vertelt: “Onze klanten moeten er vanuit kunnen gaan dat hun cleanroom service provider de artikelen precies zo bij hen aflevert als afgesproken, passend binnen geldende GMP-normen. Als hulpmiddel biedt Berendsen de Belgische bedrijven een checklist ter analyse van hun huidige kledingsysteem. Deze checklist geeft hen snel en gemakkelijk inzicht in de risico´s en te nemen acties.”

Kwaliteitsgarantie
Het team in België wordt ondersteund vanuit de productie- en service-unit te Bolsward. Deze in 2009 volledig vernieuwde cleanroomwasserij is de grootste in haar soort en beschikt over 7 gescheiden cleanrooms waar alle wasbare cleanroomartikelen in de diverse cleanroomklassen worden behandeld. Berendsen garandeert de vereiste contaminatiepreventie door te wassen, plooien en verpakken in strikt gescheiden stof- en kiemarme ruimten. De processen van de cleanroom service zijn gevalideerd, worden continu gemonitord en regelmatig (in- en extern) geauditeerd. De productie in Bolsward is GMP en IEST-RP-CC003 georiënteerd, ISO-gecertificeerd (ISO 9001:2008) en beschikt als enige in de wasserijbranche over de norm voor het onderhoud van medische hulpmiddelen (ISO: 13485:2003).