Ondertekening nieuwbouw ADRZ gaat niet door

Array

nieuw-ADRZ-300x200De ondertekening van de intentieverklaring voor de bouw van een nieuw ziekenhuis op Walcheren gaat vrijdag niet door. De betrokken overheden stellen meer tijd nodig te hebben om duidelijkhed te hebben over bijvoorbeeld de financiën. De ondertekening van morgen is daarom uitgesteld.

Huisvesting
In een verklaring laten de provincie Zeeland, het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis de gemeenten Vlissingen en Middelburg weten: “De overheden hebben meer tijd nodig om veelomvattende afspraken te maken op het gebied van onder meer financiën, techniek, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Zorgvuldige overeenstemming zorgt voor een sterke basis. Voor de betrokken partijen is het duidelijk dat er nieuwe huisvesting voor het ADRZ op Walcheren moet komen.”

Zorg
Het ADRZ wil in de Mortiere bij Middelburg een ziekenhuis bouwen voor planbare zorg. Het ziekenhuis in Goes blijft de hoofdvestiging. Ook daar zijn verbouwplannen voor. Volgend jaar een kleine opknapbeurt. Tussen 2017 en 2020 zou Goes een grote verbouwing ondergaan, zodat de vestiging daar tot 2040 open kan blijven.

Inrichting
Pijnpunt is al jaren dat het moeilijk is om een financier te vinden voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis. In een eerste opzet zou het 75 miljoen euro gaan kosten. Ruim 64 miljoen zou gaan naar de grond en de bouw, en tien miljoen naar de inrichting. Maar financiers voor die plannen zijn niet te vinden. Twee potentiële bouwers , Dura Vermeer of BAM haakten mede daarom eerder al af. Nu kijkt het ADRZ naar een kleiner ziekenhuis en ook lagere kosten. Met de hoop dat dan wel een financier opstaat.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen