Verscherpt toezicht Stichting Het Hof opgeheven

Array
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 26 februari 2014 het verscherpt toezicht op Stichting Het Hof in Ingen opgeheven. Het Hof heeft de kwaliteit en veiligheid van de zorg sterk verbeterd.Het Hof is een stichting met twee locaties voor 24-uurszorg voor jeugdigen vanaf 8 jaar. Op 26 augustus 2013 stelde de IGZ de stichting onder verscherpt toezicht omdat er sprake was van structurele tekortkomingen in de zorgverlening en de bestuurder onvoldoende stuurde op verbetering hiervan. Sinds het instellen van het verscherpt toezicht heeft de IGZ de vorderingen bij Het Hof nauwlettend gevolgd. Uit het onderzoek blijkt dat de stichting hard heeft gewerkt om de tekortkomingen op te heffen. IGZ_824x675De zorgplannen zijn nu actueel, de medicatieveiligheid voldoet aan de normen, de cliëntgerichtheid is sterk verbeterd en met de toepassing van vrijheidsbeperking wordt zorgvuldiger omgegaan. De bestuurder heeft goed gestuurd op het verbeterproces en medewerkers stellen zich professioneler op.Er zijn nog enkele verbeterpunten die door Het Hof de komende periode worden opgepakt. De inspectie blijft de ontwikkelingen volgen.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen