Cabaretier Martijn Koning gaat zich hard maken voor kinderen met brandwonden

Array

Stand-upcomedian en cabaretier Martijn Koning wordt ambassadeur van de Stichting Kind en Brandwond. Kinderen met brandwonden hebben vaak een ingrijpend ongeval meegemaakt. Na de schok van het ongeluk volgt vaak een langdurige, pijnlijke behandeling. En nadat de wonden eenmaal genezen zijn, blijven er meestal zichtbare en heel veel onzichtbare littekens achter.

Stichting Kind en Brandwond biedt een aanvulling op de behandeling in brandwondencentra in Beverwijk, Groningen en Rotterdam aan. De belangrijkste activiteiten zijn het organiseren van vakantieweken voor kinderen, tieners en jongeren met brandwonden en de jaarlijkse gezinsdagen. Hier kunnen kinderen en ouders wennen aan de nieuwe situatie, en leert het kind omgaan met het trauma en littekens. martijn_koningDaarnaast helpt de stichting bij het kindvriendelijk inrichten van ruimtes in brandwondencentra. Ook zorgt de stichting voor voorlichtingsmateriaal en hebben ze speciaal oefen- en spelmateriaal ontwikkeld. Daarnaast ondersteunt Kind en Brandwond verblijfshuizen voor ouders van opgenomen kinderen in Beverwijk en Groningen. Stichting Kind en Brandwond probeert  kinderen weer zin en lol in het leven te helpen krijgen.

Martijn Koning voelt zich erg aangesproken door dit mooie goede doel en wil graag een bijdrage in actieve zin leveren om de doelen van de stichting te bereiken. Hij zal oa workshops gaan geven voor de kinderen, op de vakantieweken voor lotgenoten, om zich  kwetsbaar en open te durven presenteren als standup commedian. Maar hij zal zich ook inzetten tbv fondsen werving. Naast Martijn Koning zijn Hans Kazan en Chantal Nuus ambassadeurs van de stichting.

Martijn Koning (1978) maakt sinds 2004 de Nederlandse comedypodia onveilig, sinds 2006 als lid van Comedytrain.  Hij combineert snedige one-liners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Martijn heeft in 2013 de stap gezet naar zijn eerste soloprogramma: De maand van Martijn. Vanaf januari 2015 gaat Martijn op pad met zijn nieuwe voorstelling Koning Chaos.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen