Een glaasje rosé bij het ontbijt

Array

fout niet waarBoek beschrijft vijf jaar gebrekkige zorg in een verpleeghuis
De moeder van Loes Niesing is Parkinsonpatiënt en verblijft daardoor noodgedwongen gedurende de laatste vijf jaar van haar leven in een verpleeghuis. Wat vol vertrouwen tegemoet wordt gezien, een verblijf in een ruime kamer op de begane grond met zowaar een tuintje erbij, valt in de praktijk zwaar tegen. Loes besluit haar bevindingen op schrift te stellen, omdat ze vermoedt dat haar verhaal geen uitzondering is. Haar boek Een glaasje rosé bij het ontbijt, dat vandaag bij Uitgeverij U2pi is verschenen, is het relaas van vijf jaar inadequate zorg in een verpleeghuis.

Wat eerst nog incidenten lijken, blijkt na enige tijd de normale gang van zaken te zijn. Haar kamer vervuilt en kleding raakt voortdurend zoek of wordt niet gewassen. Tot haar dood stapelt zich misser op misser, en zelfs na de dood faalt de zorg.

Een fragment uit het boek:
Ik vraag mijn moeder hoe het met haar gaat en ze zegt wat ze altijd zegt: `Goed hoor´. Dan vertelt ze over het ontbijt van die ochtend. De verzorgster had brood en drinken neergezet, maar het sap smaakte zo gek. ´Is het wel vruchtensap?´ vraagt mijn moeder. De verzorgster weet het zeker: ´Ik heb dat flesje gepakt dat in de koelkast staat.´ Ze laat het flesje zien waar het vruchtensap uit afkomstig is. ´O,´ zegt mijn moeder, als ze het flesje rosé ziet in de hand van de verzorgster, ´vandaar die rare smaak.’

Een glaasje rosé bij het ontbijt, isbn 978-90-8759-413-8, is voor 14,95 euro verkrijgbaar in iedere boekhandel.

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen