Spreekkamer Online wint Beyond Borders in de Zorg-award

Array

SPRKMRONLINE_logoJury prijst zorgvernieuwer om Spreekkameronline.nl
Spreekkameronline.nl heeft de Beyond Borders in de zorg award 2014 gewonnen. Een initiatief voor videoconferencing voor onder andere huis- en bedrijfsarts spreekuren. Een gerenommeerde jury heeft samen met het publiek de award aan Maarten Naaijkens, Karina Tiekstra en Tobias Nederkoorn uitgereikt. De prijs is dit jaar voor de tweede keer uitgereikt en is gegeven aan de meest vernieuwende, creatieve en impactvolle samenwerking in de zorg.

BoerCroon heeft voor de award zeven vernieuwende en opmerkelijke samenwerkingsverbanden in de zorg geselecteerd. De jury, bestaande uit Anita Arts (Flevoziekenhuis) (voorzitter jury), Rian Veldhuizen (KNGF), Eitel Homan (NZA), Marg Jansen (Van Doorne), Joke van Lonkhuijzen (Cordaan) hebben samen met de aanwezigen het project Spreekkameronline.nl als winnaar gekozen.

De praktische toepasbaarheid onder een grote doelgroep waren van doorslaggevende reden. ‘De zorg zit op dit initiatief te wachten’, aldus de jury. Ook het publiek was enthousiast over het initiatief en stemde massaal mee. De tweede en derde plek zijn er voor Stumass,studentenhuizen met (zorg)begeleiding voor autistische HBO en WO studenten en Therapieland, een website ter preventie van mentale ziekten, biedt zelfhulpvragenlijsten en online therapie.

BoerCroon ondersteunt de winnaar bij verdere ontwikkeling van het initiatief. Daarnaast hebben de drie winnaars een kunstwerk gekozen, wat ter beschikking is gesteld door Zorginstellingen Dichterbij, Amerpoort en Pluryn. De kunstwerken zijn dezelfde kunstwerken als vorig jaar en rouleren.

Creatieve oplossingen in de zorg hard nodig
BoerCroon is de Beyond Borders Award in de zorg gestart om innovatieve oplossingen en samenwerkingsverbanden te stimuleren. Maatschappelijke veranderingen en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. ‘De zorgkosten lopen uit de hand, het wordt de komende jaren de uitdaging om deze te beperken. Dit vraagt om creatieve oplossingen. Oplossingen die vooral tot stand komen door verrassende samenwerkingen. ’ Aldus Nicole Edelenbos, partner bij BoerCroon.

Over Spreekkamer Online
Na een loopbaan in de zakelijke dienstverlening is Karina Tiekstra (40) sinds 2012  ondernemer in de zorg. Na diverse adviesopdrachten voor zorginstellingen op gebied van serviceconcepten en klantgerichte bedrijfsvoering heeft ze begin 2013 Spreekkamer Online opgericht: een dienst voor online videoconsulten in de zorg.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen