Apotheekfonds PharmaConnect (APC) helpt startende apotheker

Array

Nieuwe impuls voor apotheekmarkt
In de huidige markt is het voor  startende apothekers lastig een apotheekovername te doen. Jonge apothekers die zelfstandig willen ondernemen krijgen de financiering vaak niet rond. Banken zijn terughoudend met de financiering van bedrijfsovernames. Pluripharm Groep en b+p Belastingadviseurs komen daarom met een nieuw initiatief: Apotheekfonds PharmaConnect (APC). APC wordt vandaag geïntroduceerd tijdens de KNMP wetenschapsdag in de jaarbeurs te Utrecht. Een belangrijke taak van APC is het in contact brengen van startende apothekers enerzijds en verkopende apothekers en beleggers anderzijds. 

pharma connectToegevoegde waarde APC
Apothekers die willen stoppen, dragen hun apotheek in principe graag over aan jonge, enthousiaste collega’s. Toch lukt zo’n soort overdracht lang niet altijd. Soms ligt dat aan het ontbreken van de benodigde contacten, het verkrijgen van een juiste match of het rond krijgen van de financiering. APC bemiddelt in het contact tussen verkoper en potentiële koper. Er wordt een koper gezocht die past bij het profiel van  de apotheek die te koop aangeboden wordt. APC kan (aanvullende) financiering regelen. Het grootste deel van de financiering wordt normaliter verstrekt door de bankpartner. Het aanvullende deel wordt verstrekt uit het apotheekfonds van APC dat gevuld wordt door beleggers. Het kan hierbij gaan om een overname, een nieuwvestiging of andere mogelijke samenwerkingsvormen. De overdracht kan 100% of gedeeltelijk zijn, ineens of geleidelijk.
Doelstelling APC

APC heeft als doelstelling de overdracht van apotheken aan een volgende generatie zelfstandige apothekers te bevorderen en jonge ondernemende apothekers te ondersteunen bij het oprichten of voortzetten van een kwalitatief hoogwaardige, professionele en goed renderende apotheek.

De visie van Apotheekfonds PharmaConnect op de openbare farmacie.
De openbare apotheek vervult een belangrijke rol in de lokale eerstelijns zorg. Bij het leveren van farmaceutische zorg is er aandacht voor toegankelijkheid en doelmatigheid maar zonder concessies te doen aan de kwaliteit, de professionaliteit en de zorg voor de patiënt. Goede zorg is geïntegreerde zorg en zonder een stevig lokaal netwerk met de andere zorgverleners kan een apotheek niet optimaal functioneren. De openbare farmacie is daarom vooral “local business”. Zelfstandige ondernemers zijn veelal de meest gedreven en gemotiveerde dienstverleners, hebben bijna altijd een stevige en langdurige band met de regio waar de apotheek zich bevindt en beschikken daarom vaak over de beste lokale netwerken. Voor meer informatie zie ook: http://www.pharmaconnect.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen