Intramed voor fysiotherapie gekoppeld met VitalHealth KIS

software-200x195Intramed en VitalHealth Software hebben het initiatief genomen een koppeling te realiseren tussen de software voor fysiotherapie van Intramed en het VitalHealth Keten Informatie Systeem (KIS). Veel gebruikers van het VitalHealth KIS werken in geïntegreerde eerstelijnscentra samen met fysiotherapeuten. De koppeling optimaliseert de onderlinge communicatie voor de paramedici in het multidisciplinaire behandelteam en daarmee het zorgproces.

Sinds december kunnen de gebruikers van Intramed gemakkelijk inloggen in het VitalHealth Keten Informatie Systeem. Binnen het KIS wordt een individueel behandelplan per patiënt vastgelegd. Door de single-sign on koppeling tussen Intramed en het KIS wordt het voor de betrokken zorgverleners eenvoudig om dit individueel behandelplan in te zien, aan te vullen en op een veilige manier berichten uit te wisselen. Daardoor is het makkelijker om binnen de samenwerking op een veilige manier te communiceren: als geautoriseerde zorgverlener ben je nog maar één klik verwijderd van het patiëntendossier.

Fysiotherapie Van den Berg, onderdeel van Gezondheidscentrum Dillenburg, maakt inmiddels gebruik van de koppeling. “Het VitalHealth KIS biedt goede mogelijkheden om de communicatie en overdracht tussen de diverse zorgverleners te vergroten. Het proces van onderlinge afstemming wordt hierdoor verkort. In combinatie met Intramed maakt het de administratie gemakkelijker. Minder tijd besteden aan administratie, welke fysiotherapeut wil dat niet!”, aldus Ronald van Ommen, fysiotherapeut.

Het VitalHealth KIS is een multidisciplinair informatiesysteem voor integrale zorg waarmee ondersteuning wordt geboden bij de behandeling van chronische patiënten. Voornamelijk binnen de eerstelijns ketenzorg. Intramed legt in haar software het volledige therapieverloop van de patiënt vast.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen