Alle Santeon ziekenhuizen Topwerkgever 2014

Array

De zes samenwerkende ziekenhuizen van Santeon zijn voor de zesde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot Topwerkgever. Het Top Employers Institute heeft de namen van de Nederlandse bedrijven en instellingen bekend gemaakt die zich ‘Top Employer 2014’ mogen noemen.

Het internationale Top Employers Institute certificeert dit jaar 72 Nederlandse organisaties als Top Employer waarvan 9 Top Employer Cure & Care. De organisaties zijn beoordeeld op grond van de volgende criteria: primaire arbeidsvoorwaarden, secundaire arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden, training & ontwikkeling, carrièremogelijkheden en organisatiecultuur. santeonDe zes Santeon ziekenhuizen zijn afzonderlijk beoordeeld. De certificerende instantie bezoekt ook steekproefsgewijs enkele organisaties die het keurmerk aanvragen. Dit jaar heeft het certificeringsteam het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) bezocht om op de werkvloer met eigen ogen de situatie te beoordelen. Rianne Opgenoort, allround verpleegkundige met addendum psychiatrie van het CWZ: “Het team is heel collegiaal en flexibel. Iedereen heeft inbreng en is waardevol op zijn eigen manier. Buiten de afdeling is de samenwerking ook goed. De contacten zijn laagdrempelig, veel medewerkers kennen elkaar. Die sfeer is typerend voor dit ziekenhuis.”
De certificering van het CWZ is goed uitgepakt, evenals van de andere vijf Santeon ziekenhuizen.

Tim Winkler, directeur HR a.i. bij Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, is trots op het verwerven van het keurmerk Top Employer 2014. “We stellen onze patiënten centraal in alles wat we doen, hierin willen we toonaangevend zijn en blijven. Dit kan alleen als wij de juiste medewerkers weten aan te trekken en hen vervolgens optimaal ondersteunen in hun ontwikkeling. Niet alleen bieden wij goede arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden, ook bieden wij talenten op alle niveaus mogelijkheden om zich verder te kunnen ontplooien. We zien de certificering voor Top Employer die wij wederom mochten ontvangen, als een erkenning van dit krachtige en toonaangevende personeelsbeleid.”

Santeon is een samenwerkingsverband bestaande uit het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen, Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Martini Ziekenhuis Groningen, Medisch Spectrum Twente Enschede, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Amsterdam en het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. De ziekenhuizen werken samen zowel op vakinhoudelijk gebied als op gebied van excellent werkgeverschap. Er werken totaal circa 21.500 mensen, die dag in dag uit hun uiterste best doen om de beste zorg aan hun patiënten te bieden. Samen leveren zij zo’n 10% van de Nederlandse ziekenhuiszorg. De huizen onderstrepen het belang van goed werkgeverschap en de positieve invloed die dit heeft op de zorgkwaliteit.

Bron: Santeon

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen