Den Haag zet strijd tegen overgewicht voort

dikke-kinderenDe gemeente Den Haag en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werken ook de komende vier jaar samen aan de bestrijding van overgewicht onder jongeren. Wethouder Rabin Baldewsingh (Volksgezondheid) en Rob Oudkerk (vertegenwoordiger van JOGG) ondertekenden daartoe vandaag in het Haagse Leefstijlcentrum WOW een overeenkomst.

Den Haag was de eerste van de vier grote steden die zich aansloot bij JOGG en heeft met de Haagse Aanpak Gezond Gewicht een eigen werkwijze ontwikkeld om het overgewicht van jongeren tegen te gaan.

Wethouder Rabin Baldewsingh: ,,We hebben met onze inspanningen bereikt dat het aantal jongeren met overgewicht niet meer toeneemt. Dat is een goede ontwikkeling en we zijn blij met dat resultaat. In de komende jaren willen we dat het aantal jongeren met overgewicht daalt.”

De gemeente Den Haag is al in 2006 begonnen met het aanpakken van overgewicht. Momenteel zijn er 200.000 Hagenaars die te zwaar zijn, waaronder 14.000 kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar.

Recente cijfers van de gemeente Den Haag laten zien dat met name jongeren in achterstandswijken overgewicht hebben. In de komende jaren wil de gemeente deze groep bereiken. De boodschap is: drink water, eet fruit, ontbijt, kijk minder tv en beweeg meer. Gymdocenten wegen en meten de jongeren waardoor overgewicht vroeg wordt opgespoord. Jongeren die kampen met overgewicht krijgen begeleiding bij het bereiken van een gezonder gewicht.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen