Informatiebijeenkomsten Macula Degeneratie

Array

Steeds meer mensen krijgen jaarlijks de diagnose Macula Degeneratie (MD). Een oogaandoening die zorgt voor achteruitgang van het gezichtsvermogen. Patiënten met MD hebben veel vragen over eventuele behandeling, hulpmiddelen en de impact van deze aandoening op hun (sociale) leven.

Bartiméus en het Flevoziekenhuis in Almere organiseren daarom informatiebijeenkomsten waarin veel informatie wordt gegeven, maar waar ook gelegenheid is om met medepatiënten ervaringen te delen. Tijdens iedere bijeenkomst geeft een deskundige van Bartiméus een toelichting op het thema en beantwoordt de vragen.

maculadegeneratie1Doel:   delen van ervaringen en informatie kom meer te weten over hoe u kunt leven met MD

Doelgroep: mensen die recent de diagnose MD hebben gekregen

Dag/tijd:  maandagen van 14.00 – 16.00 uur
28 april, 19 mei, 16 juni en 8 september

Locatie:  Auditorium Flevoziekenhuis, 2e etage

Thema per bijeenkomst
28 april: Hoe vertel ik de mensen om mij heen over Macula Degeneratie?
Sociale contacten? Wat betekent de achteruitgang van mijn gezichtsvermogen voor mij?

19 mei:  Informatie over leeshulpmiddelen, zoals loepen, gesproken boek enz.
Hoe red ik mij in huis, welke hulpmiddelen zijn er?

16 juni:  Mogelijkheden  op het gebied van mobiliteit, hobby’s

8 september: Ontwikkelingen op het gebied van computer, tablet en smartphone

Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk
Deelname aan één of meer bijeenkomsten is kosteloos, aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan per mail of telefonisch:

E-mail: mijninfopunt@flevoziekenhuis.nl
N.B. Vermeld in de mail s.v.p. ook uw naam en telefoonnummer.

Telefoon: 036 – 868 85 21 (maandag t/m vrijdag van 9.00 uur  – 17.00 uur).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen