Eugène van Puijenbroek benoemd tot bijzonder hoogleraar Geneesmiddelenbewaking en Geneesmiddelenveiligheid

Array

Veiligheid zorg medischEugène van Puijenbroek is per 1 april benoemd tot bijzonder hoogleraar Geneesmiddelenbewaking en Geneesmiddelenveiligheid aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van Puijenbroek is arts en klinisch farmacoloog en werkzaam bij het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb.

De leeropdracht heeft tot doel verdere invulling geven aan de ontwikkeling van geneesmiddelenbewaking (farmacovigilantie) als wetenschappelijke discipline en het wetenschappelijk onderzoek naar bijwerkingen stimuleren. Het onderzoek zal zich richten op bijwerkingen van geneesmiddelen en de ontwikkeling van methoden om deze in kaart te brengen. Speciale aandacht gaat uit naar geneesmiddelen en zwangerschap. Vanzelfsprekend neemt ook het onderwijs een belangrijke plaats in.

Eugène van Puijenbroek (1960) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Nijmegen en volgde zijn huisartsopleiding aan de Universiteit van Maastricht. In 2001 promoveerde hij aan de Universiteit van Utrecht op onderzoek naar rekenkundige methoden om bijwerkingen op te sporen. Sinds 1993 is hij werkzaam bij het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb. Van 1995 tot 2006 werkte hij tevens als huisarts in Vught. In 2010 volgde de registratie tot klinisch farmacoloog. Hij bekleedde diverse wetenschappelijke functies, onder meer als secretaris van de International Society of Pharmacovigilance en lid van de Pharmacovigilance Working Party van de European Medicines Agency.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen