Meer afschrikwekkende foto’s op tabaksverpakking

sigarettenpakje1-202x200Tabak krijgt meer en afschrikwekkende foto’s op sigarettenpakjes en er komt een verbod op lekkere smaakjes in sigaretten en shag. Dat staat in de nieuwe Tabaksproductenrichtlijn waarmee de Europese Raad vandaag heeft ingestemd.

Ook zijn er voor het eerst op Europees niveau eisen gesteld aan de elektronische sigaret op het gebied van reclame, veiligheid en kwaliteit.

Jongeren ontmoedigen
Het kabinet heeft al eerder op voorstel van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) besloten de doelstellingen van de richtlijn te ondersteunen en na te streven. Van Rijn: ‘Ik ben blij dat de richtlijn nu definitief is, het is een lang traject geweest. Nederland heeft zich actief opgesteld, omdat het kabinet roken onder met name jongeren wil ontmoedigen: niet drinken en roken tot je achttiende’.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen