Beat&Burn: uniek sportfestival van het Diabetes Fonds

Array

hardlopenOp 24 mei organiseert het Diabetes Fonds voor het eerst een grootschalig sportfestival: Beat&Burn. Rond het historische Slot Loevestein gaat het maar om één ding: verbrand met je team al sportend zoveel mogelijk calorieën. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar de genezing en behandeling van diabetes.

Deelnemers schrijven zich in met een team van maximaal 500 kilogram. Tijdens Beat&Burn moeten ze in 1 middag gezamenlijk minimaal 10.000 kilocalorieën verbranden door te kiezen uit bootcamp, hardlopen, spinnen, wandelen, crosstrainen en andere sporten. Het wordt een bruisend festival met sportieve hoogtepunten waarin teamspirit centraal staat, omgeven door swingende muziek. Als klap op de vuurpijl gaan ’s avonds alle verbrande calorieën symbolisch de lucht in. Naast sporters zijn ook fans, vrienden en familie van harte welkom om de geleverde prestaties te komen vieren.

Verbeteren van je gezondheid
Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “Bewegen is heel belangrijk, of je nu diabetes type 1, diabetes type 2 of helemaal geen diabetes hebt. Beat&Burn is er voor iedereen: van fanatieke fitness-fanaten tot vriendinnen die zich zomerklaar willen sporten. Door mee te doen aan Beat&Burn sla je 2 vliegen in 1 klap: je verbetert je eigen gezondheid en je helpt mee om oplossingen te vinden voor diabetes. Want alle deelnemers dragen een steentje bij aan wetenschappelijk onderzoek.”

Vestingwallen
Ien Stijns, directeur Slot Loevestein: “Slot Loevestein heeft een militaire functie gehad: als staatsgevangenis en als onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Was de vesting ooit bedoeld om vijanden buiten de deur te houden, nu is iedereen van harte welkom. Het is voor het eerst dat er zo’n grootschalig sportevenement op ons terrein zal plaatsvinden. Het is heel bijzonder dat de vestingwallen die sinds de 17e eeuw als bescherming dienen op 24 mei ook worden gebruikt om calorieën te verbranden.”

Inschrijven is vanaf deze week mogelijk op www.beatandburn.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen