Bronzen certificaat Milieuthermometer Zorg voor ziekenhuis St Jansdal

Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk heeft als tiende ziekenhuis het bronzen certificaat Milieuthermometer Zorg ontvangen. Met dit keurmerk wordt onderstreept dat het ziekenhuis belang hecht aan een duurzame bedrijfsvoering.

Het certificaat is op 17 maart 2014 uitgereikt door Adriaan van Engelen, directeur van Milieuplatform Platform Zorgsector aan Jan Voorburg, lid Raad van Bestuur van St Jansdal. Ziekenhuis St Jansdal heeft al vele jaren aandacht voor duurzame bedrijfsvoering, in het verleden wonnen ze de Energie Award. Met de Milieuthermometer Zorg is de aandacht nu nog beter geborgd en kan aan de volgende stappen gewerkt worden. Er is bewust gestart met brons, zodat we het systeem goed borgen in de organisatie en met elkaar aan de slag kunnen gaan voor zilver.

Milieuthermometer St JansdalHet milieucertificaat De ‘Milieuthermometer Zorg’ is specifiek voor de zorg en is ontwikkeld door het Milieu Platform Zorgsector (MPZ) en de Stichting Milieukeur (SMK). Een zorginstelling komt in aanmerking voor een certificaat van de Milieuthermometer Zorg als aan een aantal criteria is voldaan waarop milieuwinst te behalen valt, zoals energie- en waterbesparende maatregelen, afvalpreventie en gevaarlijke stoffen.

Naast ziekenhuisbrede thema’s kunnen ook individuele medewerkers een steentje bijdragen. Niet onnodig het licht aanlaten, computer echt uitzetten na gebruik, niet altijd alles printen, als je print dubbelzijdig en bij voorkeur niet in kleur. Ook als hele afdeling kan erover nagedacht worden. Hoe gaan we om met ons afval, welke disposables gebruiken we allemaal? Eigenlijk zou je bij alles moeten denken: hé, is dit duurzaam? Ons motto ‘Je zorgt voor elkaar’ houdt ook in: zorg goed voor het milieu. We zijn trots op onze bronzen medaille en gaan nu op weg naar zilver.

Bron: ziekenhuis St Jansdal

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen