Friesland proeftuin patiëntvriendelijke gezondheidszorg op 9 april

0
278

Op 9 april komen Friese patiënten bijeen in de bibliotheek van Heerenveen. Zij discussiëren dan over de toekomst van de zorg aan de hand van een discussienota van Zorgbelang Fryslân, die alle patiëntenverenigingen en cliëntenraden in Friesland ondersteunt.

In Friesland Voorop zijn ziekenhuizen, andere zorgverleners en  patiëntvertegenwoordigers bij elkaar gebracht om samen plannen te maken over de toekomst van de zorg. Het is een ‘proeftuin’ van het Ministerie van VWS, om na te gaan hoe zorg zo georganiseerd kan worden dat deze ook in de toekomst (2020) bereikbaar, toegankelijk en betaalbaar is voor alle inwoners van Friesland. Zorgbelang-Fryslan-2013-300x166Dit kan door onder andere (zeer) specialistische medische zorg te bundelen en niet meer afzonderlijk in de verschillende ziekenhuizen aan te bieden Tegelijkertijd dient er goede basiszorg dicht bij de burgers in de buurt te zijn.

In het kader van deze proeftuin heeft Zorgbelang Fryslân de nota “Naar een patiëntvriendelijke zorgorganisatie” opgesteld, als bijdrage aan de gedachtevorming over het zorglandschap in Friesland in 2020. Op 9 april gaat Zorgbelang Fryslân met burgers en patiënten in discussie over deze nota.

Wil je de discussienota ‘Naar een patiëntvriendelijke zorgorganisatie’ lezen? klik dan hier.  Klik hier als je de PowerPoint-presentatie hierover wilt zien. De bijeenkomst in Friesland begint met een film waarin ik kort de inhoud van de nota uit de doeken doe.

Wil je die film bekijken? klik dan hier. De avond begint om 19.30 uur. Van tevoren aanmelden is gewenst. Dit kan telefonisch (0513 626675), bij de servicebalie in de bibliotheek of via de website.

Bron: Guus Schrijvers

Vorig artikelPrijs voor wetenschappelijk onderzoek in Meander Medisch Centrum
Volgend artikelSamenwerking zorgorganisaties, verzekeraars en gemeenten onvoldoende
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.