Huisarts Care ’to go’ op Den Haag Centraal Station

Array

Onderweg naar het werk even de oren laten uitspuiten of iets halen tegen hooikoorts. Vanaf vandaag kan het bij CareToGo op Den Haag Centraal voor een bedrag van 35 euro per consult. De inloopkliniek voor niet-complexe klachten is een initiatief van arts-ondernemer Joris van der Putten en drie andere personen. Zij willen binnen twee jaar minstens tien CareToGo-klinieken openen in Nederland.

CareToGo inloopklinieken zijn laagdrempelige kleinschalige klinieken waar u terecht kunt voor een medisch consult bij een huisarts. De inloopklinieken zijn gevestigd op plaatsen waar u het grootste deel van de dag bent. En dat is vaak niet thuis en dus ook niet in de buurt van uw eigen huisarts. Onze eerste vestiging is 31 maart 2014 geopend op Den Haag Centraal Station.

caretogoOp werkdagen bent u van harte welkom tussen 7.30 – 18.00 uur. Als er bloed- of urineonderzoek nodig is, dan nemen we dat ter plaatse af zodat u niet alsnog in de rij hoeft te staan bij een prikpost. Eventueel voorgeschreven medicatie kunt u in veel gevallen bij ons afhalen op het einde van de werkdag. Geheel volgens het klantvriendelijke one-stop-shop principe.

De kosten voor het consult bedragen € 35. Dit dient u na afloop te pinnen. Vooralsnog wordt deze zorg niet vanuit het basispakket vergoed. De kosten voor bloedonderzoek of bepaalde verrichtingen vindt u op de pagina ‘tarieven’.

Onze klinieken zijn geregistreerd in het Zorgregister en voldoen aan alle geldende (kwaliteits)eisen. CareToGo heeft een zogenoemde WTZi-toelating.Na een consult ontvangt u een verslag dat u aan uw huisarts kunt geven. Bij CareToGo werken gemotiveerde en ervaren huisartsen die kwaliteit en optimale service hoog in het vaandel hebben. Zij werken volgens de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap.

De mensen achter CareToGo

CareToGo is in 2014 opgericht door 2 arts-ondernemers en 2 retail ondernemers. Een optimale mix van medische inhoud en kennis van de wensen van de consument. Zij vonden dat in het Nederlandse zorglandschap het beantwoord krijgen van medische vragen of behandeling krijgen voor eenvoudige klachten vaak veel tijd kost. Dat kan beter! In het buitenland zagen zij op drukke plaatsen zogenaamde ‘walk-in clinics’. Dat inspireerde hen tot het ontwikkelen van een Nederlandse variant. De inloopklinieken. Gezien de achtergrond van de oprichters zou je het ook een ‘Zorgwinkel’ kunnen noemen. De doelstelling van de oprichters is om binnen 2 jaar op minimaal 10 ‘high-traffic’ locaties in Nederland – stations, kantoor- en winkelgebieden – een CareToGo inloopkliniek te vestigen.

Standpunt bepalen
De Landelijke Huisartsen Vereniging heeft kennis genomen van het initiatief en wil meer tijd om een standpunt te bepalen. Ook de Nederlandse Zorgautoriteit moet nog even kijken hoe het zit. Woordvoerder Natasja Wijnbeek laat aan Medisch Contact weten: ‘Omdat het particuliere zorg is die niet ten laste komt van de Zorgverzekeringswet, hebben wij er in principe niets mee te maken. Maar de vraag is of ze zomaar boven het door ons vastgestelde maximale passantentarief mogen gaan zitten.’ Dat tarief is momenteel 27,25 euro.

‘Op papier goed in elkaar’

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen