Pluscertificaten Ouderenzorg en Orthopedie voor Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum heeft op 1 april van verzekeraar Achmea drie certificaten ontvangen. Het gaat om Pluscertificaten voor Ouderenzorg, Knievervanging en Heupvervanging.
Het Pluscertificaat Ouderenzorg is toegekend op grond van het feit dat Meander voldoet aan alle criteria van Achmea voor goede ouderenzorg en de criteria die zijn genoemd in het Keurmerk seniorvriendelijke ziekenhuizen. Dit kwaliteitskeurmerk geeft aan dat de zorg voor kwetsbare ouderen in Meander goed georganiseerd is en aansluit bij de wensen en behoeften van oudere patiënten. Zo is er een geriatrisch team beschikbaar dat gespecialiseerd is in de zorg voor kwetsbare ouderen. Alle oudere patiënten worden zowel bij opname als op de pre-operatieve spreekuren gescreend op ondervoeding, val- en geheugenproblemen. Daardoor kunnen eventuele problemen tijdig worden gesignaleerd en kunnen er maatregelen worden genomen om de kwetsbare gezondheid van ouderen te verbeteren.

Uitreiking Pluscertificaten

Om in aanmerking te komen voor een Pluscertificaat moeten de instellingen daarnaast ook voldoen aan de door Achmea gestelde eisen voor patiëntveiligheid. Mensen krijgen op hoge leeftijd vaak te maken met meerdere aandoeningen tegelijkertijd en komen daardoor met een complex ziektebeeld in het ziekenhuis. Daarom is het belangrijk dat ziekenhuizen hun zorg aanpassen op deze kwetsbare patiëntengroep.

Voor de orthopedische zorg mag Meander wederom het Pluscertificaat voeren. Het ziekenhuis biedt volgens Achmea kwalitatief goede zorg bij het vervangen van een knie of heup. Meander scoort goed op patiëntervaringen, percentage wondinfecties en percentage noodzakelijke heroperaties. De orthopeden kiezen niet bovengemiddeld snel voor een operatie, terwijl er nog andere opties voor behandeling zijn. Om in aanmerking te komen voor een Pluscertificaat moeten de instellingen daarnaast ook voldoen aan de door Achmea gestelde eisen aan patiëntveiligheid.

Inmiddels beschikken 20 ziekenhuizen in Nederland over het Plus-certificaat Knievervanging 2014, 27 ziekenhuizen over het Pluscertificaat Heupvervanging 2014 en 27 ziekenhuizen over het Pluscertificaat Ouderenzorg van Achmea. Meander Medisch Centrum is een van de17 ziekenhuizen die zowel een Pluscertificaat voor Knievervanging als Heupvervanging heeft.

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

Bron: Meander MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen