Behandeling Lyme petitie in de Tweede Kamer

Array

De ziekte van Lyme is een groeiende en steeds vaker ernstige chronische ziekte. 1, 5 miljoen mensen wordt jaarlijks gebeten door een teek. 40% van de teken is besmet met de beruchte Borrelia bacterie en 330.000 mensen raken jaarlijks besmet, daarvan krijgen 76.500 mensen de ziekte van Lyme. Jaarlijks komen daar minimaal 25.000 gevallen, maar waarschijnlijk veel meer, bij.

-Artsen zijn vaak nog niet op de hoogte van de verschijnselen en ernst en passen een te rigide medisch beleid toe, daarom wordt de ziekte nog te vaak over het hoofd gezien en onderbehandeld.
teek-240x200Burgerinitiatief
In september 2010 werd namens meer dan 70.000 ondertekenaars door de Nederlandse vereniging voor Lymepatiënten (NVLP) een petitie ingediend bij de Tweede Kamer. In de week van 21 april zal de Tweede Kamer zich in een plenaire zitting uitspreken over de in de Lyme petitie genoemde wensen en eisen van lymepatiënten.

Week van de Teek
Volgende week is het de landelijke ‘Week van de Teek’ en zal er o.a. voorlichting worden gegeven over wat te doen bij een tekenbeet.
De Lymevereniging heeft de Tweede Kamer de position paper “Lyme laat niet los (PDF)” en een lijst met noodzakelijke maatregelen toegestuurd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen