De zin van onzin

Array

Leren leven met het ongerijmde maakt gelukkig
De zin van onzin’ is het nieuwe boek van Jeffrey Wijnberg. Hierin roept de psychotherapeut ons op juist het ongerijmde te omarmen.

Na jaren praktijkervaring deed psycholoog Jeffrey Wijnberg een fascinerende ontdekking: mensen die kunnen leven met ongerijmdheden zijn gelukkiger. Wie het ongerijmde omarmt, heeft minder frustraties, accepteert makkelijker zijn eigen en andermans tekortkomingen en treedt vaker het leven met een lach tegemoet. ‘De zin van onzin’ gaat over wat alles in de mens, in het leven en in de wereld als ongerijmd kan worden aangemerkt.  Jeffrey Wijnberg is al ruim dertig jaar werkzaam als psychotherapeut en publiceerde vele boeken over zijn vakgebied.De_zin_van_onzin_9789055948574_LRSommige mensen verzamelen oude strijkijzers. Anderen houden een competitie wie het verste kan plassen. Bij al dit soort onzinnigheden is het als vanzelf dat mensen komen met opmerkingen als ‘Wat bereik je daar nu eigenlijk mee’ of ‘Waarom zo raar doen als het ook normaal kan’. Heel zinnige vragen, maar tegelijkertijd geen vragen die recht doen aan hoe de wereld in elkaar steekt en al helemaal niet aan hoe mensen zich gedragen.

Obsessie om alles kloppend te krijgen
De moderne mens lijdt, meer dan hij zich bewust is, aan een obsessie om alles kloppend te krijgen. Natuurlijk, elk probleem verdient een oplossing. Maar wat als blijkt dat die oplossing alleen nog meer problemen genereert? Echte liefde is mooi en verrijkend. Maar hoe kan het dat zoveel goeds ook het ergste kwaad in de mens kan oproepen?

Voorstelling van ongerijmdheden
De mens, het leven en de wereld vormen een doorlopende voorstelling van ongerijmdheden.  Onzinnigheid, tegenstrijdigheid, gemengde gevoelens, botsende emoties: het hoort er allemaal bij. Wie het ongerijmde omarmt, heeft minder frustraties, accepteert makkelijker zijn eigen en andermans tekortkomingen en treedt vaker het leven met een lach tegemoet.

Over Jeffrey Wijnberg
Jeffrey Wijnberg is al ruim dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. van hem bij Scriptum: Gezond egoïsme, Hoe erger, hoe beter, Verbale intelligentie, en, samen met Jaap Hollander, Succes is ook niet alles en Provocatief coachen.

Bron: Scriptum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen