Gala brengt ruim 1 miljoen euro op voor Ronald McDonald Kinderfonds

Array
Ronald-McDonald-200x160Dit is een origineel bericht van Ronald McDonald Kinderfonds

Een spectaculair eindbedrag van 1.064.000 euro is de opbrengst van het Ronald McDonald Kinderfonds Gala, dat zaterdag 5 april in Hotel Okura in Amsterdam werd gehouden Het enorme bedrag werd bijeengebracht door bijna vijfhonderd gasten, tijdens een avond met een veiling en loterij en optredens van onder andere Glennis Grace, Lange Frans, René Froger, Jeroen van den Boom en Gerald Joling. De aanwezigen maken zo ruim 14.000 overnachtingen in de Ronald McDonald Huizen mogelijk zodat zieke kinderen hun ouders altijd dichtbij hebben.Marja van Bijsterveldt, sinds ruim een jaar directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds: ‘Wat een ontzettend mooi bedrag! Echt ongelooflijk! Het is zo bijzonder om te zien dat zoveel trouwe relaties ons jaar in jaar uit blijven steunen. Dat is echt een opsteker voor al de medewerkers en vrijwilligers in de Ronald McDonald Huizen.’

De 29ste editie van het Ronald McDonald Kinderfonds Gala werd gepresenteerd door Robert ten Brink en Yvon Jaspers. Yvon werd door Marja van Bijsterveldt in het zonnetje gezet vanwege haar 10 jarig ambassadeurschap van het Ronald McDonald Kinderfonds. Ook voor Robert ten Brink was het een bijzondere avond omdat twee van zijn dochters tijdens de avond een prachtig lied ten gehore brachten.

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn, door het aanbieden van vijftien logeerhuizen vlakbij het ziekenhuis,a cht huiskamers in het ziekenhuis, vier vakantieverblijven en een sportcentrum voor gehandicapte kinderen. Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen overheidssubsidie en functioneert dankzij de inzet van vrijwilligers, donateurs, sponsors en door het organiseren van events zoals het Gala. Het volgende fondsenwervende event is HomeRide, een wielertocht van Groningen naar Maastricht langs acht Ronald McDonald Huizen.

Bron: ANP Perssupport
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen