Moleculaire diagnostiek ook mogelijk buiten het laboratorium

Array

Roche neemt IQuum Diagnostics, specialist in point-of-care moleculaire diagnostiek over??Roche kondigt vandaag de overname aan van het Amerikaanse bedrijf IQuum. IQuum richt zich op het ontwikkelen van point-of-care moleculaire diagnostiek, waarmee relatief eenvoudige moleculaire diagnostiek aan het bed van de patiënt, of in de praktijk van de dokter kunnen worden gedaan. Doordat direct een diagnose zichtbaar wordt, kan ook direct een beslissing worden genomen over verdere behandeling van de patiënt. Voor de overname van IQuum door Roche betalen aandeelhouders USD 275 miljoen ineens en tot 175 miljoen USD, afhankelijke van de productiviteit de komende jaren.
workstationDe overname betekent dat Roche eigenaar wordt van het zogenaamde laboratorium-in-een-tube (reageerbuis) (Liat ™-) systeem van IQuum, die werknemers in de gezondheidszorg in staat stelt om snelle moleculaire diagnostische tests uit te voeren, dicht bij de patiënten en met minimale training. De Liat ™ Analyzer en Liat ™ Influenza A / B -test, de eerste test die op het systeem gebruikt kan worden, geven betrouwbare en accurate resultaten en zijn CE gemarkeerd en FDA goedgekeurd.??”Met IQuum, versterken we onze moleculaire diagnostiek aanbod met cutting-edge technologie en producten die juist nu nodig zijn in de zorg. Patiënten zullen kunnen profiteren van nauwkeurige en snelle diagnoses, die hun arts in staat stelt ??snelle en gefundeerde beslissingen te nemen, “zegt Roland Diggelmann, COO van Roche Diagnostics. “IQuum en haar medewerkers zullen zich blijven richten op de ontwikkeling en productie van de Liat ™ Analyzer en testen.”??”We zijn erg enthousiast dat we met onze innovatieve moleculaire diagnostiek kunnen bijdragen aan het team van Roche Molecular Diagnostics “, aldus Shuqi Chen, Ph.D. , CEO en oprichter van IQuum. ” Roche is het ideale bedrijf om de belofte van onze point of care moleculaire diagnostiek ook beschikbaar te maken voor de zorg. “??Zodra de transactie is voltooid, zal IQuum worden geïntegreerd in Roche Molecular Diagnostics.
***
Voor meer informatie:
Roche
Mevr. Josje van der Meer (06 2252 9940)
Over IQuum?IQuum is de leider in het ontwikkelen van de lab-in-een-tube-technologie, een nieuw technologisch platform dat revolutionaire voordelen biedt voor de moleculaire diagnostiek. De gepatenteerde technologie van het bedrijf maakt het mogelijk dat niet- gespecialiseerd personeel, geavanceerde biologische testen uitvoert. Dat hoeft niet meer per definitie in een moleculair laboratorium en kan dus zeer snel. IQuum is opgericht in 1998 door Dr. Shuqi Chen en zijn medeoprichter Keith Greenfield. Voor meer informatie kunt u terecht www.IQuum.com.??Over Roche?Roche is wereldwijd marktleider op het gebied van researchgeoriënteerde gezondheidzorg. De kracht van het bedrijf is de combinatie farmacie en diagnostiek. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Bazel, Zwitserland. Roche is ’s werelds grootste biotechbedrijf met onderscheidende geneesmiddelen op het gebied van oncologie, virologie, ontstekingsziekten, stofwisselingsziekten en ziekten aan het centrale zenuwstelsel. Roche is tevens wereldleider in de in-vitro diagnostiek, op weefsel gebaseerde kankerdiagnostiek en een pionier in diabetes.  De Roche personalized healthcare strategie richt zich op het verschaffen van geneesmiddelen en diagnostische oplossingen die tastbare verbeteringen mogelijk maken in gezondheid, kwaliteit van leven en in overleving van patiënten.
In 2013 werkten er bij Roche wereldwijd meer dan 85.000 medewerkers en investeerde Roche bijna CHF 9 miljard in R&D. Genentech, gevestigd in de Verenigde Staten, maakt deel uit van de Roche Groep en is volledig eigendom. Roche heeft een meerderheidsbelang in Chugai Pharmaceutical, Japan. Voor meer informatie kunt u terecht www.roche.com.

Alle handelsmerken worden gebruikt of genoemd in deze publicatie zijn beschermd door de wet.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen