Intrekking van de registratie UFT (uracil/tegafur)

0
243

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft op verzoek van de vergunninghouder de handelsvergunning voor het geneesmiddel UFT in Nederland ingetrokken, ondanks dat dit het enige geneesmiddel is met de combinatie van de werkzame bestanddelen uracil en tegafur. Uit ervaring vanuit de klinische praktijk blijkt dat er nog behoefte is aan dit middel in Nederland bij de behandeling van darmkanker.

UFT wordt toegepast bij patiƫnten die toxiciteit ontwikkelen op capecitabine en is bestemd voor de eerstelijns behandeling van uitgezaaid colorectaal kanker in combinatie met calciumfolinaat.CBG MEBHet CBG heeft alle mogelijke alternatieven onderzocht om dit geneesmiddel beschikbaar te houden. Het heeft de voorkeur van het College dat de handelsvergunning wordt overgedragen aan een andere vergunninghouder en daarom wordt de intrekking gepubliceerd op de CBG-website met als voorgenomen intrekking een ingangsdatum over 6 maanden na publicatie.

Bron: CBG-MEB

Vorig artikelMedicijnen vaak niet getest op ouderen
Volgend artikelPersverklaring: ZGT onderzoek schildwachtklierprocedure schaamlipkanker
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.