Henk van Dalen nieuw lid Raad van Toezicht Erasmus MC

0
205

Drs. C.H. (Henk) van Dalen is met ingang van 1 april 2014 door de minister van OCW benoemd tot lid van de raad van toezicht van het Erasmus MC. Hij is de opvolger van drs. H. Smits die per 1 januari 2014 benoemd is tot voorzitter van de raad van toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Henk van Dalen heeft sinds zijn studie in Rotterdam diverse functies bekleed op de terreinen human resources, research en development, en algemeen management. De laatste dertien jaar is hij werkzaam geweest als CFO en bestuurder van beursgenoteerde bedrijven. Hij zal binnen de raad van toezicht van het Erasmus MC het voorzitterschap van de audit en compliance commissie (ACC) op zich nemen.erasmusmc-300x225De overige vier leden van de raad van toezicht zijn drs. ing. Cees Maas (voorzitter en lid van de ACC), mr. Erik van den Emster (lid van de commissie kwaliteit), dr. Thea Heeren (vice-voorzitter, en voorzitter van de commissie kwaliteit) en drs. Iet van Albada-Kuipers (lid van de commissie kwaliteit).

Leden van de raad van toezicht worden voor maximaal twee termijnen van vier jaar benoemd. Zowel de voorzitter als de leden worden benoemd door de minister van OCW, na afstemming met de minister van VWS.