Aanleg revalidatietuin met kinderspeelplaats in Meander Medisch Centrum

0
371

In het nieuwe ziekenhuis biedt Meander Medisch Centrum professionele revalidatiemogelijkheden op hoog niveau. Een prachtige aanvulling is de revalidatietuin met kinderspeelplaats in het ziekenhuis omringende Meanderpark. Dankzij donaties van onder meer leerlingen van ‘t Hooghe Landt en het Revalidatiefonds is de aanleg onlangs van start gegaan.

Aanleg revalidatietuinDe revalidatietuin ligt op een groene heuvel, achter het gebouw van de afdeling Revalidatiegeneeskunde en Fysiotherapie. Er komen allerlei obstakels en hellende paden van verschillend materiaal, zoals boomschors en scheefliggende tegels. Voor kinderen komen er speeltoestellen en voor volwassenen een oplaadplek voor scootmobiels. Aanleg revalidatietuinDe revalidatietuin is geschikt voor verschillende patiëntengroepen, zoals volwassenen met een beperking die leren door de tuin te lopen, kinderen met een beperking die in de tuin leren schommelen, hinkelen, steppen, fietsen en volwassenen die in de tuin scootmobiel training krijgen. Bezoekers kunnen in de tuin wandelen.

 

Hulp van scholieren?Negenentwintig enthousiaste HAVO-3 leerlingen van ‘t Hooghe Landt uit Amersfoort hielpen op 14 april met de aanleg van de nieuwe revalidatietuin. Vanwege de GoedeDoelenDag die deze school jaarlijks organiseert, vulden zij cirkelvormige wandelpaden met boomschors en beplantten zij enkele verhoogde tuinbakken. Zij lieten zich daarvoor sponsoren door familieleden en bedrijven. Andere vrienden van Meander die de inrichting van de revalidatietuin mogelijk gemaakt hebben zijn het Revalidatiefonds en Snel ERA Makelaars. Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum zoekt nog sponsors voor de inrichting van de tuin.

Revalideren in Meander Medisch Centrum
Bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde van Meander Medisch Centrum kunnen mensen met verlies van functioneren ten gevolge van ziekte, aandoening of ongeval terecht voor onderzoek, advies en behandeling. Bij de revalidatie van volwassenen en kinderen worden de fysieke, cognitieve, psychosociale en maatschappelijke mogelijkheden tot het hoogst haalbare niveau gebracht. Op deze wijze kan iedereen die in Meander Medisch Centrum komt revalideren een zinvolle plaats in de maatschappij behouden of bereiken.

Bron: Meander Medisch Centrum