Scapino en Dolcis doneren ruim €143.000,- aan Diabetes Fonds

0
1482

De Orchard diabetes collectie van Dolcis en Scapino heeft tot nu toe ruim €143.000 opgeleverd voor het Diabetes Fonds. De collectie is samen met een expertteam van het Diabetes Fonds speciaal ontwikkeld voor mensen met diabetes en bijbehorende beginnende voetproblemen. Van ieder verkocht paar gaat €1 naar het Diabetes Fonds voor wetenschappelijk onderzoek.

De voeten van diabetespatiënten zijn zeer kwetsbaar. Als gevolg van diabetes is het gevoel in de voet verminderd. Hierdoor bestaat de kans dat beschadigingen en wondjes te laat worden opgemerkt, omdat pijnsignalen uitblijven. Diabetes-FondsBovendien veroorzaakt diabetes een slechte doorbloeding van de voeten, waardoor deze wondjes langzaam herstellen.
Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds: “Scapino en Dolcis verdienen een grote pluim. De schoenen zijn kwalitatief goed én betaalbaar voor mensen met diabetes met beginnende voetproblemen. De ontwikkelaars hebben de aanbevelingen van het expertteam van het Diabetes Fonds heel serieus genomen; het is een mooi voorbeeld van hoe je onderzoek naar de praktijk kunt brengen.”

De Orchard diabetescollectie bestaat uit diverse stijlen comfortschoenen voor dames en heren in de prijsklasse € 59,99 – € 79,99. Deze collectie is verkrijgbaar bij alle winkelfilialen van Scapino en Dolcis of online op www.scapino.nl/diabetesschoenen en www.dolcis.nl/orchard.