Novio Tech Campus krijgt iLAB-status

Array

17 april opening locatie InnovationLab Nijmegen
Novio Tech Campus in Nijmegen ontvangt op 17 april a.s. de status van iLAB (InnovationLab) van de topsector Chemie. Deze sector wil de innovatiekracht van middelgrote en kleinere bedrijven (MKB)  vergroten en versnellen.  Daarnaast is de ambitie om de slaag- en groeikansen voor startende en groeiende bedrijven te verbeteren. InnovationLabs blijken belangrijke instrumenten hierin.

Een InnovationLab faciliteert ondernemers (veelal startups en spin-offs van kennisinstellingen) met laboratoriumruimte en apparatuur. Maar ook krijgen zij ondersteuning bij zaken als het opstellen van een gezond bedrijfsplan, het beschermen van hun idee of het verwerven van kapitaal. lab pivot park_HS_0685“Novio Tech Campus voldoet aan die combinatie”, zegt John Schalken, programmadirecteur van SMB Life Sciences. Deze dochter van het Radboudumc verhuurt op de campus hoogwaardige (flex)labfaciliteiten en biedt begeleidingstrajecten aan voor starters en jonge bedrijven.  “We hebben de infrastructuur en expertise om jonge bedrijfjes op weg te helpen. En door meetings te organiseren om ervaringen en kennis te delen ontstaat de gewenste kruisbestuiving die nodig is om innovaties aan te jagen. Het innovatiepotentieel in deze regio is enorm”.

Verbinding Science en Business
Inmiddels ligt er een netwerk van zes InnovatieLabs in Nederland en deze infrastructuur werpt zijn vruchten af. Door de verbinding met topkennisinstituten zijn iLAB’s aantrekkelijk voor startende MKB-bedrijven. Novio Tech Campus is daar een goed voorbeeld van. De campus is sinds oktober vorig jaar operationeel en biedt inmiddels aan ruim 15 bedrijven laboratoriumruimte en huisvesting. Directeur Rikus Wolbers: “Dat zijn startende en gerenommeerde bedrijven in de sectoren life sciences, health en hightech waarvoor (bio)chemie en chemisch onderzoek vaak een belangrijke rol speelt. Zij maken ook gebruik van faciliteiten en netwerken van grotere bedrijven als het naastliggende NXP en de kennisinstellingen Radboud Universiteit, Radboudumc en de HAN”. ILAB Nijmegen krijgt met de vestiging op Novio Tech Campus een tweede locatie in Nijmegen met een iLAB-status. In 2011 werd op de Radboud Universiteit het eerste iLAB in Nederland geopend.

Opening tijdens InnovatieBootcamp
Het InnovationLab op Novio Tech Campus wordt donderdag 17 april geopend tijdens een InnovatieBootcamp. Deze bootcamp bestaat uit presentaties, interactieve workshops en een beursvloer voor jonge starters, ondernemende studenten en innovatieve denkers in life sciences en chemie. Aan het eind van de dag is de opening van het iLAB Nijmegen voorafgegaan door een lezing van prof.dr. Floris Rutjes van de Radboud Universiteit Nijmegen. Als lid van de regiegroep Chemie van de topsector Chemie gaat hij in op het belang van InnovationLabs voor stad, provincie en land en wat deze betekenen voor de sector life sciences en chemie.

Bron: SMB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen