Physitrack lanceert Nederlands online revalidatieplatform

Inzicht in therapietrouw verbetert revalidatie
Physitrack lanceert vandaag haar online revalidatieplatform op de Nederlandse markt. Physitrack biedt hiermee Nederlandse fysiotherapeuten, chiropractors, oefentherapeuten en andere zorgverleners een nieuwe standaard voor thuisoefenprogramma’s als onderdeel van het totale revalidatieproces. Met het online revalidatieplatform kunnen patiënten op afstand worden gemonitord, waardoor de therapietrouw toeneemt en het revalidatieproces aanzienlijk wordt bevorderd.

Nieuwe standaard voor thuisrevalidatie
Physitrack biedt fysiotherapeuten, chiropractors, oefentherapeuten en andere zorgverleners de mogelijkheid om het revalidatieproces verder te professionaliseren. Door het automatiseren van thuisoefenprogramma’s en de uitgebreide feedback-rapportages wordt er veel tijd bespaard met de administratie, waardoor er meer tijd overblijft om aan de patiënt te besteden.

Physitrack®Door de inzet van Physitrack is het niet meer nodig om patiënten handgeschreven of uitgeprinte briefjes mee naar huis te geven. Met Physitrack krijgen patiënten de beschikking over een hoogwaardige online instructievideotheek met meer dan 400 oefeningen. Direct na het volbrengen van de oefeningen kunnen zij terugkoppeling geven aan hun behandelaar. Op deze manier kunnen zorgverleners de vorderingen van hun patiënten real-time in de gaten houden. Ook kunnen patiënten tijdig worden bijgestuurd, met vervangende oefeningen, wanneer er complicaties optreden tijdens de revalidatie. Patiënten krijgen daarnaast automatisch een SMS of e-mail als zij de voorgeschreven oefeningen vergeten uit te voeren.

Martine Rooth, fysiotherapeut en programmadirecteur Physitrack Nederland: ‘Door de inzet van Physitrack hebben zorgverleners meer inzicht in de therapietrouw van hun patiënten en beschikken zij over een instrument om het eigen revalidatieproces te verbeteren. Voor patiënten  worden de vorderingen binnen het revalidatieproces veel inzichtelijker, waardoor het platform herstelbevorderend werkt. Wij bieden met Physitrack een nieuwe standaard voor thuisrevalidatie. Hiermee hopen wij een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van het gehele revalidatieproces.’

Succesvolle resultaten
Sandra Huisman van Fysiotherapie Skipsleat uit Joure: ‘Ik heb verschillende cursussen gedaan, waaronder motivational interviewing, om therapietrouw bij mijn patiënten te vergroten. Maar in de praktijk blijkt een groot gedeelte de oefeningen thuis toch helemaal niet of niet goed te doen. Met Physitrack krijg ik een veel realistischer beeld van de therapietrouw en kan ik op afstand veel makkelijker patiënten begeleiden en motiveren. Door de inzet van Physitrack neemt de betrokkenheid van mijn patiënten bij hun eigen revalidatieproces toe en heb ik een mooi instrument om me te onderscheiden.’

Rooth: ‘Physitrack is al enige tijd actief in Engeland en de Verenigde Staten. Recent is Physitrack ook in Australië gelanceerd en de resultaten zijn veelbelovend. We krijgen veel positieve reacties vanuit de gehele revalidatiesector. Begin dit jaar stelde Physitrack haar Engelstalige platform al beschikbaar voor Nederlandse fysiotherapeuten, chiropractors, en andere zorgverleners. Maar vanaf vandaag is Physitrack voor zorgverleners en patiënten volledig in het Nederlands beschikbaar op zowel smartphone, tablet en computer.’

Over Physitrack
Het idee voor een online revalidatieplatform is ontstaan in 2011, tijdens het revalidatieproces van één van de oprichters van Physitrack. Hij constateerde dat er geen efficiënte manier was om zijn revalidatie thuis te ondersteunen en bedacht zelf een passende oplossing. Achttien maanden later was Physitrack een feit.

Physitrack biedt Nederlandse fysiotherapeuten, chiropractors, oefentherapeuten en andere zorgverleners een nieuwe standaard voor thuisoefenprogramma’s als onderdeel van het totale revalidatieproces. De gepersonaliseerde oefenprogramma’s, die eenvoudig met collega’s kunnen worden uitgewisseld en de feedbackrapportages zorgen voor een aanzienlijke administratieve lastenverlichting. Door het op afstand kunnen monitoren van patiënten neemt de therapietrouw toe en verbetert het revalidatieproces aanzienlijk. Physitrack biedt patiënten een gebruiksvriendelijk platform om het revalidatieproces helder en inzichtelijk te maken, en herstel te bevorderen. Physitrack is een initiatief van o.a. Nathan Skwortsow, oprichter van Kamernet.nl en Lexa.nl. Physitrack is al actief in Engeland, de Verenigde Staten en Australië.

Bron: Physitrack Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen