BTK Kraamzorg maakt werk van gezonde voeding

BTK Kraamzorg start met workshops ‘gezonde voeding voor het kraamgezin’  voor alle kraamverzorgenden in samenwerking met een leefstijlcoach.  Vervolgens brengen de kraamverzorgenden dit in de praktijk in het jonge gezin alwaar ze gezonde maaltijden bereiden van seizoensgebonden producten voor een klein budget. Een gezonde leefstijl is letterlijk van levensbelang. Met name tijdens de zwangerschap en de periode direct na de bevalling. Goed en gezond eten schiet er bijvoorbeeld door drukte vaak bij in. Maar een lichaam dat herstelt van een bevalling heeft daar dan juist behoefte aan.

Gezonde maaltijden van seizoensgebonden producten voor een klein budget
De kraamzorgorganisatie BTKzorg gaat hier nadrukkelijk werk van maken. Kraamverzorgenden van BTKzorg brengen het grote belang van een gezonde leefstijl  in een kraamgezin onder de aandacht. Onder meer door gezond te koken voor het gezin. Kraamzorgmanager Hendrie Brunink van BTKzorg is overtuigd van het nut en de noodzaak daarvan. “Goede voeding kan het verschil maken tussen gezond en minder gezond.”

plantardige-voedingZij constateert  dat vaak wordt beweerd dat gezonde voeding duurder is. Maar dat is dus een fabel.” Om het belang duidelijk te maken, gaat BTKzorg de kraamverzorgenden instruëren hoe ze op een goedkope manier gezonde voeding kunnen bereiden. Dat gebeurt middels een kookclinic voor de kraamverzorgenden. “Daar doen onze kraamverzorgenden allerlei ideeën op die ze vervolgens in de praktijk kunnen brengen”, zegt  Hendrie Brunink enthousiast. Zij heeft hoge verwachtingen over het resultaat. ”Goed voorbeeld doet immers goed volgen”.

Leefstijlcoach ook voor het jonge gezin, indien nodig
Een gezonde leefstijl is niet alleen belangrijk ná de geboorte van een baby maar ook voor die tijd.  Roken en alcoholgebruik tijdens de zwangerschap kan leiden tot een vertraagde groei van het ongeboren kind en afwijkingen aan het centrale zenuwstelsel. Hendrie Brunink  “Door niet te roken, geen alcohol te drinken en gezonde voeding te nemen, wordt de kans op een goede ontwikkeling van het ongeboren kindje vergroot. Kraamverzorgenden kunnen met goede voorlichting daarover  een essentiële rol spelen. Zij worden op hun beurt daarin weer ondersteund door een leefstijlcoach bij BTK Kraamzorg. Hendrie Brunink. ”Deze leefstijlcoach maakt zowel de kraamverzorgende als het jonge gezin bewust van de eigen leefstijl.”

Over BTKzorg
BTKzorg is een dynamische organisatie met groot enthousiasme en veel ambitie. Ze kent drie disciplines:  verpleging &  verzorging, kraamzorg en huishoudelijke zorg. Thuiszorg wordt geleverd in geheel Twente en kraamzorg in Overijssel, Gelderland en Drenthe. Zorg zoals u dat vraagt. Dat is het uitgangspunt van BTKzorg. De kracht van BTKzorg is: Zorg vanuit het hart. Dit zegt alles over de kwaliteit en betrokkenheid van onze zorgverleners bij de cliënt.

Bron: BTK Kraamzorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen